Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ , κος Κώστας Ξυλούρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή την απόφασή του να συστρατευτεί με το ΚΙΔΗΣΟ

 

Κ.ΞΥΛΟΥΡΗΣ : Ήταν μια δύσκολη απόφαση συναισθηματικά φορτισμένη αλλά αποτελούσε και μια πράξη πολιτικής αναγκαιότητας. Εγώ έχω συνδεθεί με τους αγώνες του κινήματος του Α. Παπανδρέου και τις αρχές και τις αξίες .Εδώ και ένα χρόνο τα παλιά ιδρυτικά στελέχη προσπαθούσαμε να κάνουμε  ένα συνέδριο, το είχαμε επαναφέρει σε πολλά συνέδρια  πότε με την ΕΛΙΑ πότε με τα ΚΛΑΔΙΑ γινόταν κάποια πειράματα μέσα στο κίνημα πράγμα το οποίο δεν εξυπηρετούσε τίποτα γιατί ο κόσμος ήθελε ένα συνέδριο από μηδενική βάση και μέσα από το συνέδριο να εκλεγεί και η ηγεσία. Αυτό όμως δεν έγινε, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ  είχε αρχίσει να μην συμμετέχει σε καμία διαδικασία διότι λέγανε ότι εσείς δεν είστε ΠΑΣΟΚ εσείς στηρίζετε τον Σαμαρά και την ΝΔ.

Όσοι ήταν με τον Α. Παπανδρέου  βρίσκουν καταφύγιο στο ΚΙΔΗΣΟ.

 

Κ.ΞΥΛΟΥΡΗΣ : Ο στόχος μας είναι η συγκρότηση μετώπου ενάντια στην προσωπική προβολή μέσω της εξουσίας στην αντίληψη της συντήρησης δεξιάς και αριστεράς, το σύστημα δηλαδή το πελατειακό του καπιταλισμού. Δηλαδή εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ρήξη η οποία θα είναι δημιουργική γιατί πιστεύουμε σε μια νέα Ελλάδα. Θέλουμε να συζητήσουμε με την κοινωνία γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη και στα κόμματα και ειδικότερα σε εμάς γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε 48% και τώρα δεν υπάρχει .

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε  μια κίνηση να λυτρώσει αυτό τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.  Πήρε την προσωπική ευθύνη με μεγάλο κόστος προσωπικό που θα μπορούσε να πάρει μια θέση στο Επικρατείας ή οπουδήποτε αλλού και να μην βάλει το κεφάλι του στο ντορβά. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να πετάξει την “καυτή” πατάτα και να μην την πάρει πάνω του.  

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε αυτό το εγχείρημα για να σώσει το ΠΑΣΟΚ .

Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, εμείς έχουμε  διαφορά με την ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ που το μόνο που έκανε ήταν να υπηρετεί την Δεξιά και τον κ. Σαμαρά. Γιατί εδώ δεν είναι να  κοιτάζει ο καθένας πως θα αγωνιστεί για να αποκτήσει μια καρέκλα , πρέπει όλοι να αγωνιστούμε γιατί χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση για να σώσουμε τη χώρα.   

 

 

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 - Ανδρέας Παπαδόπουλος- Κώστας Ξυλούρης by Parapolitika.Gr on Mixcloud