Συνέντευξη Προέδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, "Παραφιλολογίες".

 

Με αφορμή την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει το χρόνο και ιδιαίτερα να περάσει δύο ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του καταστροφικού της έργου. Η μια ημερομηνία είναι η 16η Νοεμβρίου, στις 16 Νοεμβρίου ο έλεγχος των συστημικών  τραπεζών φεύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος και πάει στις δύο ανεξάρτητες αρχές δίπλα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα. Και από την 01/01 ουσιαστικά η Ελλάδα  χάνει κάθε δυνατότητα ελέγχου των τραπεζών της που σημαίνει και των κόκκινων δανείων της και την περιουσία των πολιτών της που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες αυτές. Το δεύτερο είναι η απώλεια του βέτο στην ΕΕ. Αλλάζει το σύστημα στην ΕΕ με πρωτοβουλία της Γερμανίας όπου πλέον καμία χώρα δεν θα μπορεί να ασκεί βέτο  και θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για μας γιατί αφορά και το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά και θέματα που έχουνε να κάνουνε με την εθνική κυριαρχία της χώρας. Η πρόταση αυτή για την ψήφο εμπιστοσύνης από τη μια μεριά εμάς μας δίνει την δυνατότητα σαν αντιπολίτευση να κρίνουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν εφάρμοσε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Θυμίζω ότι από τα 18 σημεία του κ. Σαμαρά που υποσχέθηκε προεκλογικά δε έχει εφαρμοστεί ούτε το ένα. Οπότε θα αναδείξουμε πραγματικά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν εκτέλεσε τις εντολές του ελληνικού λαού και ιδίως τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Εδώ ξεκάθαρα φαίνεται ότι περισσότερο η ψήφος εμπιστοσύνης είναι για εσωτερική χρήση του κ. Σαμαρά για την ΝΔ και του κ. Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει τα όρια του σαδισμού να υποχρεώσουν ο μεν κ. Βενιζέλος να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς του Κ. Καραμανλή. Αν δει κανείς τις ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού βλέπουμε μια επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού  ευθεία πλέον και ανοιχτή επίθεση. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή και υπάρχει πρόβλημα διότι ουσιαστικά η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πλέον αντικαραμανλική κυβέρνηση που έχει περάσει. Βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να υιοθετεί τις απόψεις του κ. Στουρναρα , του κ. Γεωργίου σχετικά με την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και να μην στηρίζουν  στην κυβέρνηση Καραμανλή που ξεκάθαρα είπε ότι τα στοιχεία αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους υπόδικούς Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου. Αυτά είναι φανερά πράγματα». 

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές και αν υπάρχουν πιθανότητες να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή  

«Είναι αδύνατον, να βρει τους 180 αποκλείεται. Έκανε όλες τις προσπάθειες με όλα τα μέσα τα οποία διέθετε είτε προς το καλό είτε προς το κακό εννοώ χρησιμοποιώντας ακόμα και διωκτικούς μηχανισμούς όπως ο ΣΔΟΕ που κατά περίεργο τρόπο ελέγχουνε μόνο τους βουλευτές οι οποίοι βρίσκονται στο μεταίχμιο που θα μπορούσαν να πιεστούν και να εκβιαστούν. Είδαμε βουλευτές οι οποίοι ανεξαρτητοποιούνται μετά  από έλεγχο του ΣΔΟΕ, βλέπουμε περίεργες έρευνες σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια την ώρα που αφήνουν την λίστα Λαγκάρντ ανέγγιχτη, την ώρα που ο πρωταγωνιστής της λίστας ο κ. Παπασπύρου κυκλοφορεί ως σύμβουλος του πρωθυπουργού. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουνε εξαντληθεί τα όρια των πιέσεων και τα όρια της προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών. Δεν πρόκειται να φτάσουν τους 180 βουλευτές  αυτό είναι δεδομένο  θα πάμε για εκλογές. Θα πάμε για εκλογές σίγουρα το αργότερο 22 με 29  Μαρτίου αν πούμε ότι εξαντλούν και τις τρεις ψηφοφορίες που δίνει το δικαίωμα το σύνταγμα. Εδώ έρχεται και η ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας που πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχοντας υπογράψει όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που είναι αντισυνταγματικές  και που για μένα θα έπρεπε να είχανε μπλοκαριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο τέλος της θητείας του το καλύτερο που θα είχε να προσφέρει στον τόπο είναι να διευκολύνει με την παραίτησή του για να πάμε σε εκλογές άμεσα να μην σέρνεται η χώρα σε μια περίοδο που θα παιχτούν πολύ σοβαρά πράγματα για τη χώρα ερήμην των πολιτών. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, αν ο λαός δεν δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από μόνος του είναι ξεκάθαρο ότι για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Εμείς θέτουμε τις προϋποθέσεις αυτές πρώτα από όλα στα εθνικά θέματα αλλά και βεβαίως η καταγγελία των μνημονίων και ξεκάθαρα στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου και στην διαγραφή μέρος του χρέους.

ΔΗΜ.: Εσείς λοιπόν λέτε μονομερείς ενέργειες, καταγγελία του μνημονίου, καταγγελία της σύμβασης, μη εξυπηρέτηση του χρέους από μόνοι μας σωστά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτα επιτροπή λογιστικού ελέγχου, κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδιορισμός απ’ την επιτροπή λογιστικού έλεγχου του επαχθούς χρέους και διαγραφή του.

ΔΗΜ.: Χωρίς συζήτηση και συμφωνία με τους δανειστές, με δική  μας πρωτοβουλία

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τη στιγμή που θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου από εκεί και πέρα θα πούμε στου δανειστές ότι αυτό το μέρος του δανείου είναι για μας είναι απεχθές κατόπιν της αποφάσεως της επιτροπής λογιστικού ελέγχου και αυτό δεν θα το εξυπηρετήσουμε . Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στον κόσμο.

ΔΗΜ.: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην θέση του…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς είμαστε Ανεξάρτητοι έλληνες και η θέση μας είναι ξεκάθαροι και δεν αλλάζει.

ΔΗΜ: Άρα λοιπόν αν δεν συμφωνήσετε σε αυτό δεν θα συνεργαστείτε κυβερνητικά ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ας φτάσει εκείνη η ώρα που εκεί πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στις θέσεις που είχε και προεκλογικά και πολλές φωνές μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ακούω τον κ. Λαφαζάνη, ακούω οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ που λένε αυτά που λέμε και εμείς…

Ερωτηθείς αν θα έκαναν πίσω στις θέσεις τους σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν κάνουμε πίσω, η επιτροπή λογιστικού ελέγχου και ο προσδιορισμός του χρέους που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανένας γιατί δεν δίνεται επίσημα στην αντιπολίτευση και στους έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση…Εάν θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το επαχθές χρέος θα είναι μέρος της συζήτησης με την έννοια ότι μπορεί να υποχωρήσουμε επ’ αυτού και να δεχτούμε ένα χρέος 340 δις όπου το ’21 και ’22 θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν 80 δις δόση δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε».

Με αφορμή το θέμα της κας Μακρή

«Η κα Μακρή επιτέθηκε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε συνάδελφο βουλευτή θα έρθει στην κοινοβουλευτική ομάδα και είτε θα δώσει εξηγήσεις και θα γίνουν αποδεκτές είτε δεν θα δώσει εξηγήσεις πάντως εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά.

Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω… εγώ δεν θα ασχοληθώ αυτή τη στιγμή με προσωπικές διαφωνίες. Οι ΑΝΕΛ θα πάει μπροστά και όποιος αντέξει όποιος δεν αντέξει θα πάει σπίτι του.

ΔΗΜ: Την κα Μακρή την υπολογίζετε στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων  

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κοινοβουλευτική ομάδα θα έρθει την Τρίτη να δώσει εξηγήσεις για την επίθεση που έκανε σε συναδέλφους βουλευτές και αν γίνουν αποδεκτές οι εξηγήσεις αυτές θα προχωρήσει μαζί μας αν δεν γίνουν αποδεκτές θα προχωρήσει μόνη της.