Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ , κα Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η Β' Αθηνών είναι η περιφέρεια που κατ' εξοχήν έχει πληγεί από την κρίση διότι είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια διότι είναι συγκεντρωμένοι πάρα πολλοί άνθρωποι και όταν υπάρχει ύφεση δεν δημιουργούνται προϋποθέσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να ψηφίζουμε με κριτήριο την οργή μας και να δούμε λίγο την λογική γιατί είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστραφεί η κατάσταση με μαγικό τρόπο και ότι όλα αυτά τα οποία τους λένε δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Δεν είναι φόβος είναι η αλήθεια και πλέον δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι δεν γνώριζε. Γνωρίζουν όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει χρεοκοπία, το έχει προαναγγέλλει προσωπικώς ο κ. Τσίπρας. Στις 15/3/13 στην Realnews έχει πει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή  πληρωμής τόκων και χρεολυσίων, ρήτρα ανάπτυξης. Αναστολή πληρωμής τόκων σημαίνει χρεοκοπία το έχει ξαναπεί...Άρα λοιπόν ότι και να συμβαίνει γιατί αυτά τα οποία παρουσιάζει ως πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα. Λίγα μόνο από αυτά αν επιχειρούσε να εφαρμόσει  θα έλειπαν από την οικονομία 38 δις διότι τώρα μας λένε ότι δεν θέλουν να πάρουν τα 7 δις της δόσης επομένως δεν θα έχουμε τα 6 δις από το πρωτογενές πλεόνασμα του '15, δεν θα πάρουμε τα 10 δις που θα αντλούσαμε από τις αγορές και προφανώς  επειδή αυτό προβλέπετε από το καταστατικό της ΕΚΤ θα σταματήσει να υπάρχει ρευστότητα  προς τις τράπεζες διότι είναι σαφής η ΕΚΤ λέει ότι εξασφαλίζει την ρευστότητα στις τράπεζες εφόσον η χώρα είναι σε πρόγραμμα.

Εννοεί πρόγραμμα συμφωνημένο με τους εταίρους δεν εννοεί  πρόγραμμα σορολόπ. Άρα λοιπόν οι Έλληνες είναι ενημερωμένοι απολύτως.

Ξέρετε ότι ένα χρέος είναι βιώσιμο όσο εξυπηρετούνται οι τόκοι του, όσο εξυπηρετείται το ίδιο το χρέος μόλις όμως κάνεις αναστολή τόκων και τοκοχρεολυσίων  κηρύσσεσαι σε χρεοκοπία. Αυτό το έχουμε δει σε πολλές χώρες και στην Αργεντινή άρα λοιπόν είναι βέβαιο ότι θα πάμε σε χρεοκοπία δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάμε, είναι διεθνής κανόνας αυτός. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούμε να εισάγουμε καύσιμα, πρώτες ύλες και φάρμακα.

Τα φάρμακα που παράγουμε εδώ δεν είναι τα φάρμακα για τις σοβαρές ασθένειες τον καρκίνο, το αλσχαίμερ. Τα καύσιμα είναι σημαντικά για την λειτουργία των νοσοκομείων μας, για να πετάνε τα αεροπλάνα μας στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουν τα τουρκικά ... Αυτό δεν είναι κινδυνολογία, είναι πραγματικότητα.