Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κος Πέτρος Τατσόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τον ΕΝΦΙΑ  

 

Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένα τυφλό χαράτσι, θεότυφλο, οθωμανικής εμπνεύσεως.

 

ΔΗΜ.: Το οποίο εσείς πως θα το ανατάξετε;

 

Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα λάβουμε υπόψη μας την πραγματική αξία των ακινήτων. Δεν μπορεί δηλαδή να φορολογείσαι σύμφωνα με την εικονική σου περιουσία ή με την περιουσία που είχες το 2009.

 

ΔΗΜ.: Εσείς προσανατολίζεστε στο να πάτε σε ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας;

 

Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή είναι μια αρκετά νεφελώδεις θέση του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα το πιο σημείο και πάνω ανάλογα με το ποιος σας μιλάει από το ΣΥΡΙΖΑ είναι και διαφορετικό.

Θα συνδεθεί απόλυτα με την αξία και την πρόσοδο. Δεν φτάνουμε να πούμε κάτι τόσο δημαγωγικό ότι θα έχουμε την μοναδική πρωτοτυπία στην Δυτική Ευρώπη να μην υπάρχει καθόλου φόρος ακίνητης περιουσίας. Αυτό ακούγεται πολύ εύηχο και προεκλογικό αλλά δεν θα το κάνουμε.           

 

 

Ερωτηθείς με ποιον θα συνεργαστούν την επόμενη μέρα των εκλογών 

 

Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον εκλογικό νόμο που έχουμε δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα άρα δεν είναι θέμα προτίμησης είναι θέμα ότι αν το εκλογικό σώμα κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε  να βρούμε έναν κώδικα συνεννόησης ώστε να συνυπάρξουμε μαζί τους. Είμαστε καταδικασμένοι γιατί δεν έχουμε καν την  πολυτέλεια της ακυβερνησίας.

 

ΔΗΜ.: Με το ΣΥΡΙΖΑ θα βρείτε πεδίο προγραμματικής συνεννόησης για να συνεργαστείτε;

 

Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν μείνουμε αποκλειστικά στις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρούμε κανένα κοινό πεδίο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή τη στιγμή να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει μέσα στην ευρώζωνη , θα εργαστεί και για την σωτηρία μάλιστα της ευρωζώνης και ταυτόχρονα να λέει ότι ως μοναδικούς θεμιτούς  κυβερνητικούς εταίρους μετεκλογικά δέχεται το ΚΚΕ  και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή είναι η ρητορική βαρώνου Μινχάουζεν.

Εγώ έχω την βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει, δεν είναι φάντασμα ο ρεαλιστικός ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ των ρεαλιστών απλώς είναι υποχείρια των δημαγωγών, των λαϊκιστών. Και ελπίζω μετά τις εκλογές να μην είναι αντίπαλο δέος του Γ.Σταθάκη η Ρ. Μακρή και να του πάρει και τη θέση στο υπουργείο Οικονομικών. Χθες είδατε ότι ανέτειλε ένα καινούργιο αστέρι υποψήφιο για υπουργός Οικονομικών.

Είναι τόσο γελοίες οι δηλώσεις και τόσο γελοία μερικά υποκείμενα τα οποία εγκολπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με παρέμβαση του ίδιου του αρχηγού σε αντίθεση με τη γνώμη των τοπικών οργανώσεων και των πάντων...