Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κα Μαρία Τσάκου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πνίξτε τον Φουνταριστό” και τους δημοσιογράφους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείσα αν είναι οι εκλογές των λύσεων

 

Μ.ΤΣΑΚΟΥ: Με πολύ μεγάλη δυσκολία νομίζω ότι είναι οι εκλογές των λύσεων αυτές  που θα έρθουν, πάντως μονομερώς καμία λύση δεν μπορώ να δω  ότι θα προκύψει.

 

ΔΗΜ.: Δηλαδή βλέπετε συγκυβέρνηση;

 

Μ.ΤΣΑΚΟΥ: Ναι δεν  βλέπω άλλη λύση και βλέπω ότι όπου υπάρχουν τέτοιου είδους αδιέξοδα όπως αυτό που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα αυτές είναι οι λύσεις που δίνονται πια, δείτε και το πρόσφατο παράδειγμα της Σουηδίας. Στο παρελθόν ένιωθα ότι υπήρχε μεγάλη αντίδραση ή αμφιβολία για το αν αυτό είναι εφικτό στην Ελλάδα και για την ελληνική νοοτροπία νομίζω όμως ότι σιγά -σιγά θα μπούμε και σε αυτές τις λογικές. Εγώ βλέπω να μπαίνουμε.

 

Ερωτηθείσα πως θα μπορέσει να αλλάξει κάτι από την υπάρχουσα κατάσταση μετά τις εκλογές

 

Μ.ΤΣΑΚΟΥ: Εγώ νομίζω  ότι δεν πρέπει να ταυτίζουμε αυτά που λέει ο ένας και ο άλλος προεκλογικά με το τι πρόκειται να κάνουν και τι τους είναι δυνατόν να κάνουν μετεκλογικά. Υπάρχει μια τάση προς τον λαϊκισμό και την παροχολογία και από τα δύο κόμματα που διαγκωνίζονται για την εξουσία , το ποια κομμάτια και ποια μέρη του προγράμματός τους θα μπορέσουν να υλοποιήσουν με την υφιστάμενη κατάσταση δεν το ξέρει κανείς.  Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί τόποι σε όλα τα προγράμματα ακόμα και στης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ή και αν δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν θα αναγκαστούν να βρουν και ίσως αυτή η ανάγκη να προκύψει και από έξω και θα πρέπει.

 

Ερωτηθείσα για την ενασχόλησή της με την πολιτική

 

Μ.ΤΣΑΚΟΥ: Ο λόγος που κατέβηκα στην πολιτική είναι ότι είχε τόσο κακό όνομα δηλαδή ότι θεωρείτο και θεωρείται από πολύ κόσμο ότι οι πολιτικοί όλοι είναι διεφθαρμένοι, ότι υπάρχει υστεροβουλία στην εμπλοκή τους με τα κοινά κλπ. Δεν είναι έτσι, δεν είναι για όλους έτσι  και αυτός είναι ο λόγος που ανακατεύτηκα εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι  και φέτος ειδικά βλέπω ένα μεγάλο ρεύμα ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού και νομίζω ότι αυτό θα αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια.

 

Ερωτηθείσα ποιες είναι οι λύσεις για την χώρα μετά τις εκλογές

 

Μ.ΤΣΑΚΟΥ: Οι λύσεις είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν προχωρήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή είναι η σημαία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Υπάρχουν συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πρώτη προτεραιότητα, είναι μαράζωμα όχι μόνο  οικονομικό αλλά  ψυχολογικό για τον κόσμο να μην  έχει εργασία και το να σκύψουμε πάνω από τους ανθρώπου που έχουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης. Να πάει δηλαδή βοήθεια εκεί όπου πρέπει να είναι στους πραγματικά αδύνατους .

Εμείς φανταζόμαστε ότι όλα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν εάν υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας που να έχει αντίκρισμα αντίστοιχο στην κοινωνία  δηλαδή μια κυβέρνηση που να αντικατοπτρίζει, που να εκφράζει πάνω από το 51% της κοινωνίας. Όχι μια κυβέρνηση του 30% όπως αυτή που φαντάζεται και ζητάει ο κ.Τσίπρας. Που να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας και η Αριστερά δεν πιστεύανε σε κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, δεν πιστεύανε στα μπόνους των 50 εδρών  τώρα όμως όλα τα ξεχάσανε γιατί είναι στο κατώφλι.