Η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Η  μεγάλη μπόρα ήταν δεδομένο ότι πέρασε και αυτό άρχισε να φαίνεται από τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και από την πρώτη ανάκαμψη σε καθημερινότητα ειδικότερα στα μαγαζιά. Τώρα μπήκαμε πάλι στην διαδικασία του “έρχεται βροχή έρχεται μπόρα”.

 

Ερωτηθείσα ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά από μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Δεν είναι μονοσήμαντη η εξέλιξη η εκλογική, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα γιατί δεν υπάρχει το πασιφανές. Όλες οι εκδοχές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε οπισθοδρόμηση και κυρίως σε μεγάλο εθνικό οικονομικό κίνδυνο. Είτε βγει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος είτε βγει με συνεργασία είτε έρθει ένα σημείο να γίνουν καταστροφικές ολοκληρωτικά δεύτερες εκλογές τα πράγματα δεν είναι καλά και δεν έπρεπε να οδηγηθούμε αυτή την περίοδο σε εκλογές.

 

Για την φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Βασίζεται στην ουσία σε δύο γυναίκες , στην κα Λ. Κατσέλη στα  “λεφτά υπάρχουν” και έχουμε και την άλλη κυρία, την κα Μακρή που λέει το απλούστατο ότι όταν τελειώσουν τα “λεφτά της κας Κατσέλη” άμα λάχει κόβουμε και 100 δις € για πλάκα. 

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Αν στρεφόμαστε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι φοβόμαστε την Αριστερά όμως πως παρασύρεται ο κόσμος ; Δεν αναγνωρίζει την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση είμαστε μες στα ευρώ,  άρχισε η ανάκαμψη, έφυγε η “χοντρή μπόρα” αλλά στρέφεται σε παροχολογία που για μένα έχει πολύ συγκεκριμένα καταστροφικά αποτελέσματα.

Ξεκινάει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει σε ότι χρεοκόπησε μεταξύ άλλων  τη χώρα δηλαδή στις εξαιρέσεις και στο αφορολόγητο. Μεγαλύτερη πληγή για τον φορολογούμενο έντιμο πολίτη από το αφορολόγητο του ξύπνιου του μάγκα του υδραυλικού, του ηλεκτρολόγου, του γιατρού, του δικηγόρου δεν υπήρξε. Όταν έχει κύρια οικονομική του πολιτική να επιστρέψουμε στο αφορολόγητο βλέπετε από την πρακτική ότι πάλι οι έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Δεύτερον μιλάει για το θέμα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και γενικώς για την φορολόγηση του πλούτου. Γιατί δεν έχει καταμετρήσει τον πλούτο στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί είπε ο ίδιος ο  κ.Τσίπρας ότι ο πλούτος στην Ελλάδα είναι το 1%, να μας πει  από αυτό το 1% πόσα θα μαζέψει;

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Όσο επικρατεί στην Ελλάδα η διαχρονική κατάρα του λαού μας “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί ψόφησε η δική μου” η Ελλάδα δεν θα δει προκοπή. Όσο νομίζουμε ότι θα λύσει την ανεργία η φυγή κεφαλαίων και κακών επενδυτών και πλουσίων απλώς θα γίνουμε όλοι άνεργοι.