Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το ενδεχόμενο  αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ο καθένας θα αποφασίσει απλώς αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κάθε πολίτης είναι ότι την Κυριακή στις κάλπες δεν κρίνονται απλώς τα οικονομικά προγράμματα δύο κομμάτων, κρίνονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για πάρα πολλά θέματα και όλα αυτά πρέπει να τα προσμετρήσει κανείς, να τα ζυγίσει και να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό επειδή η συζήτηση αναλώθηκε και είναι φυσικό μέσα σε μια τραγική κρίση στα οικονομικά θέματα μαζί με τα θέματα της οικονομίας που συγκεντρώνουν το μείζον ενδιαφέρον πρέπει να θίξουμε και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία δεν ακούστηκαν ή τουλάχιστον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κουκουλώνονται και η ΝΔ κάθε φορά που τα ανέφερε αυτά κάποιοι την κατηγορούσαν για κινδυνολογία. Να ξέρει ο κάθε συμπολίτης μας ότι την Κυριακή δεν ψηφίζει α λα καρτ , δεν παίρνει δηλαδή αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ θα φανώ ευχάριστος στους συνταξιούχους ή θα κάνω εκείνο ή το άλλο. Μαζί με αυτό παίρνει όλη την αντίληψη που έχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία  και για ζητήματα που αφορούν στο κράτος δικαίου ας πούμε. Η δική μας αντίληψη είναι ότι θέλουμε μια ευνομούμενη κοινωνία και μάλιστα διαμαρτυρόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι οι νόμοι δεν τηρούνται και γιατί συμβαίνει αυτό. Αντίθετα  η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι τρομοκράτες  κάνουν έναν ένοπλο αγώνα, κοινωνικό αγώνα αποδεκτό και για αυτό πηγαίνουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στις δίκες  τους... Αυτό για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αποδεκτή μορφή αγώνα. Αυτές οι θεωρίες και αυτές οι αντιλήψεις συγκρούονται μαζί με τα οικονομικά προγράμματα την Κυριακή...  

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εμείς  από την πλευρά μας λέμε ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη έχει πολύ συγκεκριμένα βήματα. Θέλει σταθερό πολιτικό βήμα και βεβαίως επενδύσεις.

 

Για την ΝΔ

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Κάνοντας την αυτοκριτική μας έχουμε καυτηριάσει ενέργειες όπως αυτή του ΕΝΦΙΑ  το καλοκαίρι με το λάθος που έγινε και άλλα τα οποία δημιούργησαν μια διαρκώς ογκούμενη αντίδραση. Πρέπει να βαδίσουμε λέγοντας το δικό μας πρόγραμμα ωστόσο το να φωτίσουμε όλες τις πλευρές για  να μπορέσουμε να καταδείξουμε τη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουνε  και των αντιλήψεων στην μία και στην άλλη  κυρίαρχη πολιτική ομάδα που διεκδικεί την εξουσία στις 25 Ιανουαρίου για να συνεχίσει την πορεία της η Ελλάδα  είτε στο δρόμο που βρίσκεται  σε ένα δρόμο που έχει ξεκινήσει στο δρόμο της ανάπτυξης είτε σε έναν άλλο δρόμο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα . Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό πρέπει κανείς να το προσμετρήσει.