Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την επόμενη μέρα

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο φόβος και τρόμος υπήρχε στις εκλογές του '12 και επειδή βάλαμε πλάτη και κρατήθηκε η χώρα και υπήρξαν αυτές οι θυσίες αλλά και το νοικοκύρεμα που έπρεπε να γίνει και οι μεταρρυθμίσεις αυτή τη στιγμή πραγματικά πάμε προς την ελπίδα. Γιατί τελειώνει το όλο πρόγραμμα που ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο και χωρίς κοινωνική ευαισθησία πρόγραμμα το οποίο δυστυχώς έπρεπε να υλοποιήσουμε και από εδώ και μπρος κλείνοντας το πρόγραμμα με την αξιολόγηση όπου εδώ έχει μια μεγάλη αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ όπου εδώ αν απαντήσει θα φύγει και ο  όποιος φόβος λένε ότι καλλιεργείται...

Εάν  πάμε στην τελευταία αξιολόγηση,  από εμάς χωρίς μέτρα όπως το έχουμε  ξεκαθαρίσει,  έχουμε ένα νέο εθνικό  σχέδιο που πρέπει να φτιάξουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να συγκλίνουμε  με κάποιες πολιτικές  δυνάμεις στο συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο και με αυτές μπορούμε να πορευτούμε. Εγώ αυτές τις δυνάμεις δεν τις προσδιορίζω, εμείς λέμε το πρόγραμμά μας και από εκεί και πέρα όποιοι συγκλίνουν. Πάντως είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει μια σύγκλιση πάνω στο δικό μας ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και νέα ανάπτυξη απ' ότι να γίνει με μια μεμονωμένη περίπτωση αν δεν έχει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί έχουν δηλώσει οι άλλοι αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει συνεργασίες.

Η ελπίδα αν αυτή τη στιγμή υπάρχει είναι γιατί γλυτώσαμε το '12 και γιατί περάσαμε όλα αυτά, βεβαίως δεν έχει σταθεροποιηθεί  η κατάσταση για να πάρουμε ένα ρίσκο να πούμε άντε να δούμε τι ελπίδα δίνει ο άλλος και αυτό είναι που με ανησυχεί.   

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει χάσει η ΝΔ τον βηματισμό της σε σχέση με την πολιτική της ατζέντα

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτά τα οποία λέει ο κ. Σαμαράς είναι μέσα στα πλαίσια των όσων έχει πει και στο παρελθόν δηλαδή φεύγουμε πράγματι από το μνημόνιο , τελειώνει αυτό το πρόγραμμα άρα αποκτούμε και μεγαλύτερη ευελιξία στις πολιτικές τις εθνικές .

 

ΔΗΜ : Αφού τέλειωνε το πρόγραμμα γιατί δεν το τελειώσατε και έτσι πήγαμε στην προεδρική εκλογή

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Διότι οι δανειστές βλέποντας αυτή την αστάθεια και επειδή γνώριζαν ότι ήταν η τελευταία φάση  έβαζαν όλο και περισσότερα θέματα στο τραπέζι και μας έδειχναν με αυτό τον τρόπο ότι είμαστε μια κυβέρνηση αδύναμη, υπό περιορισμό που φεύγει και έπρεπε κατά τη γνώμη τους να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα και για αυτό και τελείωσε.

 

ΔΗΜ.: Θέλετε να πείτε ότι υπήρξε εκβιασμός από την πλευρά των εταίρων μας;

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Εσείς το λέτε αυτό αλλά σαφέστατα έτσι ήτανε. Όταν λέμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μείωση συντάξεων, όταν λέμε ότι δεν αποδεχόμαστε το ένα και το άλλο και αυτοί επιμένουν γιατί θα κλείσουμε και πως θα κλείσουμε και ας  καταλάβανουν και οι απέξω ότι δεν κλείνουμε έτσι . Εγώ πιστεύω ότι τώρα  η ΝΔ με νωπή εντολή και επειδή έχει στο παρελθόν της την αξιοπιστία κτίσει υλοποιώντας όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα και  δείχνοντας ότι όπου είχε περιθώρια εθνικής πολιτικής η Τρόικα έπεσε έξω όχι εμείς, ως ανταμοιβή λοιπόν όλων αυτών μπορούν να έρθουν και τα καινούργια τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει έτοιμα, ώριμα και πάει να τα υλοποιήσει.             

 

ΔΗΜ: Μας είπατε ότι η Τρόικα απαιτούσε μείωση συντάξεων και σας ρωτώ γιατί η Τρόικα δεν θα ζητήσει πάλι μείωση συντάξεων στην κυβέρνηση που θα εκλεγεί; 

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Η Τρόικα δεν μπορεί να επιβάλλει τέτοιου τύπου πολιτικές πλέον διότι έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτά που απομένουν είναι να έχουμε το συγκεκριμένο πλεόνασμα για το '15 και να έχουμε συγκεκριμένους στόχους,  το πως αυτά θα υλοποιηθούν με ποιες πολιτικές είναι εθνικό θέμα πλέον, είναι δικό μας. Άρα  και να μας λέει ότι πρέπει να κάνετε αυτό εμείς μπορούμε να μην το κάνουμε. Και να μας λέει μην καταθέσετε προϋπολογισμό εμείς μπορούμε να καταθέσουμε...     

 

ΔΗΜ: Γιατί θα έχετε νωπή εντολή αν σχηματίσετε κυβέρνηση

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Όχι μόνο αλλά γιατί είμαστε και στην φάση του προγράμματος που ολοκληρώνεται.

 

ΔΗΜ.: Όπως μας τα περιγράψατε η Τρόικα σχεδόν σας εκβίαζε να υλοποιήσετε ένα πρόγραμμα το οποίο είχε ακραία χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα περαιτέρω μείωση περικοπές στις συντάξεις και από την στιγμή που σας τα απαιτούσε και εσείς δεν θέλατε να τα ακολουθήσετε είναι η Τρόικα η οποία μας οδήγησε στις εκλογές.   

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Όχι, γιατί  πέρναγε ο χρόνος, ροκάνιζε το χρόνο

 

ΔΗΜ: Οπότε δεν μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που ισχυρίζεται επισήμως η ΝΔ

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Εμείς είπαμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησε στις εκλογές δεν είπαμε  ο ΣΥΡΙΖΑ διότι συναθροίστηκαν ψήφοι οι οποίοι δεν ήταν μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του σαφώς δεν θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία αυτή.

...  Άλλο οι μονομερείς ενέργειες και άλλο οι μονομερείς αντισυμβατικές ενέργειες . Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία λέει είναι μονομερείς αντισυμβατικές ενέργειες, εμείς κάναμε μονομερείς ενέργειες όχι όμως κόντρα στις συμβάσεις αλλά υλοποιώντας τους στόχους με άλλες πολιτικές.

 

“Αν είχε εκλεγεί ο πρόεδρος είναι σίγουρο ότι η αξιολόγηση θα έκλεινε”.

 

Ερωτηθείς ποιους θέλει η ΝΔ να προσεγγίσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο

 

Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Στοχεύουμε σε όλους εκείνους οι οποίοι  πιστεύουν ότι η πορεία πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και ότι με το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται μια πολύ επώδυνη διαδικασία για την χώρα και επειδή δεν έχει σταθεροποιηθεί πάρα πολύ η κατάσταση θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο να  αλλάξουμε αυτή τη στιγμή αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πολιτική. Επίσης πιστεύω ότι έχουν απόλυτο δίκιο όσοι λένε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά στην οικονομία υπάρχουν αδιέξοδα και αυτά επίσης μπορούν να δημιουργηθούν από την χρήση της ψήφο μας απερίσκεπτα. Η ΝΔ πρέπει να στραφεί στην πολιτική την οποία πάντα είχε και που εξέφραζε την μεσαία αστική τάξη την οποία δυστυχώς με το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε την πληγώσαμε πάρα πολύ και οφείλουμε να την ανατάξουμε.