Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κος Γιάννης Μανιάτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για επαναπροκήρυξη όλων συμβάσεων

 

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Το πρώτο μου συναίσθημά ήταν η κατάπληξη και το αδιανόητο της δήλωσης διότι με πολύ ελαφρότητα συζητούμε δημόσια για ένα θέμα σπουδαίο εθνικά, σπουδαίο  οικονομικά και κοινωνικά και κυρίως σπουδαίο για της επιβίωση του  ασφαλιστικού συστήματος της χώρας όπου πρόκειται να πάνε όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες.

Υποχρεώθηκα και έστειλα επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να τοποθετηθεί είτε ο ίδιος είτε κάποιο επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις οι οποίες λένε “θα τα ανατρέψουμε όλα, θα τα αναθεωρήσουμε όλα, θα σταματήσουμε τους διαγωνισμούς, θα αλλάξουμε το σύνολο, τις διαδικασίες που μέχρι τώρα έχει τρέξει”. Έχει αποδείξει ότι είναι πετυχημένο γιατί ήδη έχουμε τρεις συμβάσεις οι οποίες τρέχουν . Έχει αποδείξει ότι είναι διαφανές διότι έγινε μέσα από μια 17 μελή επιτροπή του διαγωνισμού που πήρε όλες τις αποφάσεις ομόφωνα, που όλες αυτές οι συμβάσεις πέρασαν από το ελεγκτικό συνέδριο και κυρώθηκαν από την Βουλή των Ελλήνων.     

Στις 6 Φεβρουαρίου περιμένουμε τις δεσμευτικές προσφορές για τους τρεις διαγωνισμούς που έχουμε προκηρύξει σε Αρτα, Αιτωλοακαρνανία και Αχαία, θεωρώ αδιανόητο να στέλνουμε το μήνυμα λίγο πριν κατατεθούν οι καινούργιες προσφορές των διεθνών οίκων που θα ενδιαφερθούν για να επενδύσουν στην χώρα μας ότι εμείς θα τα ανατρέψουμε όλα, πολύ περισσότερο που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συγκεκριμένες σημαντικές εταιρείες να έρθουν και να ανταγωνιστούν μεταξύ τους προκειμένου να κάνουν την καλύτερη προσφορά για το ελληνικό δημόσιο. Θέλω να ελπίζω ότι πριν την Κυριακή των εκλογών θα υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.     

 

Για το στόχο του ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα

 

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε να λύσουμε μια εξίσωση με τρεις

σταθερές και μια μεταβλητή, η μεταβλητή είναι ποιος θα είναι το τρίτο κόμμα. Η πρώτη σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά κατά συνέπεια ποιος θα είναι πρώτος-δεύτερος δεν το συζητούμε τουλάχιστον δημοσκοπικά έχει αποσαφηνιστεί. Η δεύτερη σταθερά είναι ότι  και να γίνει την Κυριακή από Δευτέρα δεν θα συζητάμε για μονοκομματικές κυβερνήσεις αλλά για κυβερνήσεις συνεργασίας και κατά συνέπεια έχει μεγάλη σημασία ποιος θα είναι το τρίτο κόμμα. Η τρίτη σταθερά είναι το 19% των αναποφάσιστων. Εμείς  σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε κάτι πάρα πολύ απλό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εμείς θέλουμε μια εθνική ομάδα διακυβέρνησης της χώρας και διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο. Το δεύτερο που θέλουμε είναι ότι με κάθε τρόπο η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να έχουμε ως εθνικό νόμισμα το ευρω . Το τρίτο είναι ότι  θα παλέψουμε και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην Ελλάδα εκτός μνημονίου , να περάσουμε στην Ελλάδα της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, στην Ελλάδα της θεσμικής ισοτιμίας. 

Έχω την βεβαιότητα ότι μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών οι πολίτες αναλογιζόμενοι και σκεπτόμενοι ήρεμα και με προοδευτικό πρόσημο ποιοι θέλουν να είναι αυτοί που θα δώσουν την βασική γραμμή στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ. Είναι απολύτως βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη στην χώρα. 

     

Για το ΠΑΣΟΚ

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε ένα μεγάλο συνέδριο, θα τριπλασιάσει τις δυνάμεις του  και ενωμένες όλες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσουμε μια νέα δομή, ένα νέο ΠΑΣΟΚ το οποίο θα ανταποκρίνεται στα κελεύσματα  των σημερινών καιρών.