Η υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ, κα Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την εκλογική μάχη

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Το ΚΚΕ διεκδικεί όλο το καρβέλι, όχι τη μπουκιά και καθώς  διάβαζα ήμερα το Βαρουφάκη που λέει για να μην ντρέπεται ο κόσμος που είναι σε ακραία φτώχεια και δυστυχώς είναι και πολλαπλασιαζόμενη θα του δώσει πιστωτική κάρτα για να πηγαίνει στο super market και να πληρώνει τη ΔΕΗ ενώ ακούγεται σε πρώτη ανάγνωση καλό σκεφτείτε τι πάει να πει “φακελωμένος -πεινασμένος” για μια Αριστερά.

Μπήκαμε σε μια φάση όπου σε αυτή την προεκλογική περίοδο η συζήτηση έγινε λογιστικοοικονομική, έγινε κοινωνικοανθρωπιστική. Είναι σαν μια συζήτηση που άνοιξε η συνιστώσα των μη κυβερνητικών οργανώσεων.  Έτσι αντιμετωπίστηκε ο ελληνικός λαός ως συνιστώσα αυτών που υποφέρουν και έμεινε το ΚΚΕ μονάχο του να πουλάει   και να προτείνει το μοναδικό πράγμα που δεν πουλιέται τους αγώνες, τη στήριξη, τη διεκδίκηση. Μένει σαν απολύτως διεκδικητική Αριστερά.  

 

Για τους φίλους του ΚΚΕ που “λοξοκοιτάνε” προς το ΣΥΡΙΖΑ

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ:Είχαν την συναίσθηση πάρα πολύ γρήγορα ότι τα άσματα που παίχτηκαν περιλάμβαναν “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”.

Μας τα ξανάπανε “ο αγώνας τώρα δικαιώνεται” και κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερες μάζες εργαζόμενων ανθρώπων βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην κινούμενη άμμο. 

Μπείτε την αντίληψη ότι  συγκρινόμαστε ως φόβος που εκτοξεύει η  Δεξιά αν θα αντέξουμε εμείς με την ίδια υπομονή την ουρά που αντέχανε οι Κύπριοι και όλοι μαζί κρεμόμαστε σήμερα από τα χείλη του Ντράγκι και αν θα δίνει ένα μισθό εξαθλίωσης στους λαούς που έχουν γίνει ανταγωνιστικοί με το Πακιστάν, την Ινδία με τις αναδυόμενες οικονομίες   50 δις το μήνα. Και ακούει ο άλλος 50 δις και έρχεται ο άλλος και του λέει θα σου κάνω τα 300€ , 325 € και του έρχεται να πέσει χάμω από μόνος του. Επομένως ανακόπηκε αυτή η γοητευτική προσέγγιση της εξουσίας και έχει την αίσθηση ότι ανάμεσα στην Σκύλλα και τη Χάρυβδη ή τραβάς κουπί και περνάς ή σου κόβουν την ουρά και μαζί με την ουρά και το κεφάλι.  

 

Ερωτηθείσα αν το ΚΚΕ θα στηρίξει  κάποια νομοσχέδια που θα φέρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ:Αφού τα μελετήσει πάρα πολύ καλά, τα διαβάσει και δει τι κρύβεται από κάτω όπως είπα η πιστωτική κάρτα καλό ακούγεται για να μουν φαίνεται η ντροπή, βάλε από κάτω και το φακέλωμα ε! ένας διάολος πίσω από έναν άγγελο είναι. Θα τα μελετάμε θα τα βλέπουμε και ότι  ανακουφίζει μπορεί και να το ψηφίσουμε. 

Από την άλλη μεριά όμως αν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ μπείτε στο μυαλό τους τι σημαίνει καλύτερη διαπραγμάτευση ήδη από χθες αρχίσανε να το συζητάνε και εις τας Ευρώπας και εις τας συνάξεις διαφόρων συνιστωσών που συμπυκνώνονται με κόλλα την εξουσία σε κάτι μου μοιάζει με κόμμα αλλά δεν είναι. Συζητιέται κάτι πολύ σοβαρό και θα το δείτε, μήπως μπει στην διαπραγμάτευση και η ΝΔ δηλαδή μήπως πάνε όλοι μαζί.

Θυμίζω ότι το ΚΚΕ έλεγε τις παραμονές του “λεφτά υπάρχουν” του 44% του Παπανδρέου που τώρα θέλει να πάρει την κιθάρα του να μας παίξει καινούργια μελωδία από τότε φωνάζαμε για μεγάλο συνασπισμό. Έρχεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. 

 

ΔΗΜ.: Αυτό πως θα περάσει αυτή η στροφή στην αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Άσε την αριστερή πλατφόρμα γιατί κοντεύουμε να πάθουμε πάρεση από τα δεξιά έτσι όπως φυσάει. 

...Πολύ ΠΟΤΑΜΙΣΙΑ μορφή έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ λες και ρέει μέσα του και το ΠΟΤΑΜΙ. Και με τον αρχιφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και με την αριστερή πτέρυγα και με τα δεξιά εξαπτέρυγα. Έπειτα έχει αρχίσει και μια αλαζονεία, ένας λαϊκίστικος τάχα μου δήθεν διανοουμενίστικος ρεβανσισμός της βάσης ο οποίος είναι και αμφίστομος και θέλει προσοχή.

Σου αρνούνται πράγματα που είναι ουσιαστικά δηλαδή πως να το κάνουμε σε 15-20 σωματεία  πήγαν και συνεργαστήκαν οι Συριζαίοι  με την ΠΑΣΚΕ, με τη ΔΑΚΕ ενίοτε και με τη Χρυσή Αυγή τους λες μα αυτό το κάνεις στη βάση στον συνδικαλισμό ως Αριστερά και αύριο το πρωί δεν θα το κάνεις σε πολιτικές ακόμα και ευρωπαϊκές;

Θυμήσου μας το λέγαμε ότι έρχεται μεγάλος συνασπισμός. Αρκεί να κάνει συνασπισμό η δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά του για να επιτευχθεί ο μεγάλος συνασπισμός.