Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Κώστας Καραμανλής, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις δημοσκοπήσεις

 

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σίγουρα οι δημοσκοπήσεις λένε πολλά πράγματα αλλά έχουνε και ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων που δεν είναι πεπεισμένος που αυτή τη φορά θα πάνε  αναγκαστικά με αυτόν που έχει την παράσταση νίκης γιατί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Έχω την πεποίθηση ότι τουλάχιστον σε επίπεδο  Κεντρικής  Μακεδονίας η ΝΔ θα κάνει μια καλή παρουσία και θα είναι πρώτο κόμμα με μια σοβαρή διαφορά.  

 

Για το ότι ο κ. Σαμαράς δεν συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας

 

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η εκλογική αναμέτρηση που είχαμε πριν έξι -επτά μήνες  έχει αφήσει μερικές πληγές αυτές οι πληγές επουλώνονται σιγά-σιγά, θα πάρει λίγο καιρό.  Εγώ όμως χαίρομαι γιατί ο κ.Τζιτζικώστας από την πρώτη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του στην ΝΔ και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε και αυτό δείχνει από έναν νέο άνθρωπο μια τάση που υποδηλώνει ότι ξεχνάει το χθες και βλέπει το μπροστά.

 

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

 

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:  Ο άμεσος κίνδυνος την επόμενη μέρα δεν θα είναι τα εθνικά θέματα. Αυτό που θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή και  εγώ πιστεύω ότι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι αυτός της ΝΔ,  θα είναι να αντιμετωπίσει ένα έντονο πρόβλημα ρευστότητας. Το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι πως βγάζουμε το μήνα. Το δεύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι το θέμα του χρέους και τα εθνικά γιατί μια χώρα η οποία είναι οικονομικά ανίσχυρη είναι και εθνικά προβληματική.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στο μυαλό των Μακεδόνων πια είναι η πολιτική θέση της ΝΔ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μια στάση η οποία για άλλη μια φορά είναι  μια στάση χωρίς να καταλαβαίνει κανένας ποια είναι η κεντρική γραμμή στο θέμα αυτό.