Η υποψήφια βουλευτής με τη  ΝΔ , κα Ντόρα Μπακογιάννη , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν η στρατηγική του φόβου που επέλεξε η ΝΔ ήταν η καλύτερη λύση για να πείσει τον κόσμο

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ προτιμώ να μιλάω για την προοπτική, προτιμώ να μιλάω για το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι πρόγραμμα τετραετίας. Πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες και να τους πούμε ότι υπάρχει ένα δρόμος προοπτικής, ελπίδας και σταθερότητας και αυτός βασίζεται στις βασικές αρχές της ΝΔ. Δηλαδή ότι εμείς πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις, στις μεταρρυθμίσεις και ότι αρχίζει και φαίνεται σιγά-σιγά αλλά φαίνεται φως στο τούνελ.

Από εκεί και πέρα ότι υπάρχει και μια αλήθεια ότι ο κίνδυνος ατυχήματος, δυστυχώς,  είναι υπαρκτός αυτό είναι βέβαιο. Όταν ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει περί “ξαφνικού θανάτου” δεν μ' αρέσουν εμένα οι ξαφνικοί θάνατοι. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.          

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα δύο δρόμοι υπάρχουν ή ο κ.Τσιπρας θα κάνει την τούμπα, το πιθανότερο ενδεχομένως αλλά εκεί θέλω να δω το αριστερό ρεύμα και τον κ. Λαφαζάνη τι θα λένε. Και από την άλλη μεριά υπάρχει περίπτωση να πάμε για το ατύχημα όπου να επιμείνει στην απίστευτη λογική ότι άλλο μνημόνιο και άλλο δανειακή σύμβαση που αυτά ούτε σε πρωτοετής φοιτητές δεν μπορούν να λεχθούν.

Εμένα με ανησυχεί πάρα πολύ το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κατάσταση τούμπας και να οδηγηθούμε όμως σε ένα τρίτο μνημόνιο  με πολύ αυστηρούς όρους.

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς γιατί έγιναν λάθη αναμφισβήτητα την πρώτη τριετία αλλά είναι λάθη που διορθώνονται. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, επανέρχεται η ΝΔ στην βασική ιδεολογικής της τοποθέτηση που λέει χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για να ανέβει  το ΑΕΠ.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν καλύτερα διότι με το δικό μας πρόγραμμα τα καλύτερα είναι μπροστά. Αντίθετα με το άλλο φοβούμαι ότι θα ξημερώσει μαύρη μέρα σε ότι αφορά πρόσθετα μνημόνια και πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.   

 

Για τους αναποφάσιστους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η προσπάθεια μου είναι σε αυτούς τους κεντροδεξιούς αναποφάσιστους ψηφοφόρους που ενδεχομένως βλέπουν με καλό μάτι το ΠΟΤΑΜΙ ή πολλοί βλέπουν με καλό μάτι το ΣΥΡΙΖΑ να τους καλέσω πίσω στην μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη.

Αυτή η παράταξη πράγματι μπορεί να έχει αδυναμίες, μπορεί να έχει κάνει λάθη αλλά αυτή η παράταξη είναι ο κορμός έκφρασης των δικών τους ανησυχιών και ελπίδων. Εγώ πιστεύω σε αυτή την παράταξη, πιστεύω σε αυτά που πρεσβεύει, πιστεύω δηλαδή ότι αυτή η πολιτική που άλλες φορές καλύτερα άλλες φορές χειρότερα έχουμε εφαρμόσει είναι η μοναδική πολιτική που μπορεί να δώσει προοπτική.  

...Με το λεξιλόγιο της δεκαετίας του '80 απευθυνόμαστε στους Έλληνες ως ένα νέο κόμμα που πρεσβεύει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν νομίζω ότι συνειδητά σήμερα οι Έλληνες επιλέγουν την στρατηγική υψηλού ρίσκου απλώς αφήνουν την οργή τους να εκφραστεί. Μόνο που αυτή η απόφαση που μπορεί να είναι στιγμιαία της Κυριακής μπορεί να έχει προβλήματα διαρκείας και για αυτό εγώ του καλώ σήμερα.

Τους καλώ να σκεφτούν την επόμενη μέρα, η επόμενη μέρα δεν μπορεί να τους ξαναβάλει σε μια νέα δοκιμασία από την οποία βγαίνουμε.