Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Μάκης Βορίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την πολιτική του φόβου που έχει επιλέξει η ΝΔ

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχική απόφαση του ελληνικού λαού όποια και αν είναι αυτή, αυτό θα γίνει απολύτως σεβαστό από όλες τις πλευρές αλλά το να λέει κάποιος ότι ακολουθείται μια φοβική στρατηγική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απολύτως κανονική δύναμη, είναι κάτι περίπου σαν μια σοσιαλδημοκρατία και ότι επομένως δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο αυτό δεν είναι ακριβές. Και αυτό δεν είναι ακριβές όχι στην συνείδηση του πρωθυπουργού ή την δική μου αλλά στην συνείδηση των πολιτών.

Ξέρετε εσείς καμία χώρα στη Ευρώπη να πηγαίνει ο κόσμος να σηκώνει τα λεφτά του από τις τράπεζες επειδή έχει εκλογές;

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι πάρα πολύ απλό για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν  υπάρχει κανένας λόγος  φόβου πρέπει να κάνει ένα απλό πράγμα, να μας πει ότι θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας για το 2015, είναι 22 δις και να μας πει και πως θα τα πληρώσει. Κκαι αφού θα μας πει αυτά τα δυο πράγματα εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας, κανένας κίνδυνος πτωχεύσεως .

Η ΝΔ έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας λέει ότι έχει καταθέσει ένα προϋπολογισμό ο οποίος έχει πλεόνασμα 6 δις. Λέει ότι θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αξιολόγησης και θα πάρω  8 δις που μου χρωστάνε οι δανειστές και λέει ότι έχω διασφαλίσει για τη χώρα μια προληπτική γραμμή στήριξης που θα μου επιτρέψει να βγω στις αγορές και να δανειστώ με φθηνό επιτόκιο και θα πάρω και τα υπόλοιπα 8 δις που μου χρειάζονται και να τα 22 δις.  

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όταν τίθεται το ερώτημα λέει το εξής εγώ τα πρώτα θα τα πληρώσω με έκδοση εντόκων γραμματίων, παρεμπιπτόντως δεν μπορεί, για τα υπόλοιπα θα πάω να διαπραγματευτώ και δεν δεσμεύομαι για το τι θα γίνει. Αυτή η δήλωση γεννά την ανησυχία ή όχι;

 

Με αφορμή το αίτημα για  χρηματοδότηση των τραπεζών

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Κάνεις δεν αναμειγνύεται στις αποφάσεις του ελληνικού λαού, ο ελληνικός λαός θα κάνει ότι του αρέσει θα αποφασίσει κυριαρχικά για την τύχη του αλλά είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να γνωρίζει το περιβάλλον για να πάρει την απόφασή του με ευθύνη και με γνώση των συνεπειών των αποφάσεων. Κανείς δεν λέει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει αλλά και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να λέει σε διεθνείς θεσμούς τι θα κάνουν αυτοί.  

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Να μην ενημερώσουμε για τις δυσμενείς συνέπειες εφαρμογής αυτού του προγράμματος (του ΣΥΡΙΖΑ) γιατί μετά ο ελληνικός λαός θα έρθει να μας πει “καλά εμείς δεν ξέραμε, εσείς δεν μας λέγατε”.Τώρα ο ελληνικός λαός ξέρει και θα αποφασίσει με γνώση.