Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κος Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

 

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι η τρίτη χρήσιμη φωνή δηλαδή η τρίτη χρήσιμη λύση για να ζητήσει κάποιος να είναι και η τρίτη εκλογικά δύναμη πρέπει να μπορεί να πείσει ότι είναι μια φωνή και μια λύση που έχει ανάγκη η χώρα και εγώ πιστεύω απολύτως ότι στις συνθήκες που διαμορφώνονται το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι αυτή η λύση. Δηλαδή απέναντι σε μια κατάσταση φόβου και πόλωσης που έχει υπάρξει και που έχει καταρρεύσει βεβαίως, αυτό που θα χρειαστεί την επόμενη μέρα είναι μια φωνή και μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση που με νηφαλιότητα, με ρεαλισμό, καθαρότητα και αξιοπιστία θα βάλει το πραγματικό πρόβλημα της χώρας.

 

Για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

 

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει την δική του οπτική στα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει από την δική του υπεύθυνη σκοπιά. Εμείς ιεραρχούμε τα ζητήματα ως εξής επειδή η κρίση είναι μεγάλη, παρούσα και είναι αδυσώπητη, μας περιμένουν δύσκολες μέρες  η πρόταση που κάνουμε εμείς ότι η πολιτική ιδανική λύση για την Ελλάδα θα ήταν η εθνική κυβέρνηση. Οι εθνικές κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με μερικότερες  πολιτικές συνεργασίες.  Η δεύτερη πρόταση στην περίπτωση που δεν μπορεί να σχηματιστεί εθνική κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ βεβαίως και θα μπορούσε να παράσχει στήριξη με ψήφο ανοχής υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι η προγραμματική κυβερνητική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίζει απολύτως την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ασφαλώς και μπορούμε να παράσχουμε στήριξη με ψήφο ανοχής .

Η τρίτη άποψη που έχουμε είναι ότι δεν έχουμε καμιά πρεμούρα και δεν καιγόμαστε να είμαστε οπωσδήποτε σε κυβερνητικό σχήμα ή να στηρίζουμε με ανοχή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο εείτε μετέχοντας σε εθνική κυβέρνηση είτε στηρίζοντας με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε μένοντας και εκτός κυβέρνησης  γιατί πιστεύει ότι μπορεί με τις προτάσεις του, τις απόψεις του, την ψυχραιμία του και την εμπειρία του να υπερασπίζει το εθνικό συμφέρον.               

 

Ερωτηθείς ποια είναι η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ

 

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεί σε αυτές τις εκλογές, δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της 40χρονης ιστορίας του, και κατά την άποψη την δική μου πρέπει να παίξει τον αναγεννητικό ρόλο για το σύνολο της παράταξης. Έχω την αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και η αυταπάτη συγκεκριμένων λαϊκών στρωμάτων για την περίφημη αριστερή λύση, εκεί χρειάζεται μια δύναμη υπεύθυνη για να μπορέσει να μιλήσει με καθαρότητα και με μια καινούργια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική άποψη στον κόσμο αυτό που απελπισμένος θα ψάχνει    την λύση για την επόμενη μέρα. Άρα το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο να υπάρξει για τώρα και είναι χρήσιμο να υπάρξει και για μετά

 

ΔΗΜ: Προεξοφλείτε με την τοποθέτησή σας μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αν κληθεί να κυβερνήσει την χώρα

 

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Η εκτίμησή  που μπορώ να κάνω είναι ότι οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η έλλειψη κυβερνησιμότητας που έχει και εννοώ ότι μπορεί να κάνει τη στροφή και να μην πάει άμεση σε ρήξη με την Ευρώπη αλλά μια κυβέρνηση που έχει ήδη διακηρύξει στον κόσμο “μην πληρώνετε φόρους” είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμμαζέψει τη χώρα. Μια κυβέρνηση που λέει ότι θα καταργήσει ότι εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό έχει γίνει σημαίνει ότι θα μπλοκάρει πολύ γρήγορα τη χώρα άρα εκεί βρίσκεται η δυσκολία και η όποια επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, στην έλλειψη κυβερνησιμότητας με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο που πρέπει να κυβερνηθεί η Ελλάδα  το οποίο έχει δεσμεύσεις, έχει υποχρεώσεις και βεβαίως έχει και δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την κουλτούρα να κυβερνήσει την Ελλάδα με βάση τις καινούργιες της ανάγκες της εκεί είναι το σημείο που θα συγκρουστεί. Οι εσωτερικές του αντιφάσεις και η αδυναμία του να κυβερνήσει την Ελλάδα σε αυτό το πλαίσιο που η Ελλάδα έχει ανάγκη προφανώς θα οδηγήσουν στην αποτυχία του. Εκεί χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ.