Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εδώ συζητάμε για την ΝΔ να κρατιέται πολιτικά όρθια μετά από δυόμιση χρόνια πολύ δύσκολων πολιτικών αποφάσεων και μετά από μια διαχείριση μιας  μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Δεν πληρώνουμε την στρατηγική των 20 τελευταίων ημερών, πληρώνουμε φορολογικά μέτρα τα οποία αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε όλο αυτό το διάστημα. Πληρώνουμε πολύ περισσότερο την φορολογία στα ακίνητα παρά την στρατηγική φόβου.

Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να αγωνίζομαι για να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα μέχρι τις επτά το απόγευμα της Κυριακής. Δεν πετάω λευκή πετσέτα, δεν σηκώνω λευκή σημαία, δεν λέω από την Παρασκευή ότι η ΝΔ έχασε.

Λέω προς τους ψηφοφόρους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ ότι εφόσον δεν υπάρχει καμιά πρόσκληση και καμία διάθεση  από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί μαζί τους ότι η ψήφος προς αυτά τα κόμματα που υποστηρίζουν και την πορεία μας στην Ευρώπη και την πορεία  των μεταρρυθμίσεων δεν έχει καμία σημασία. Αυτή τη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν και πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ ώστε να συνεχίσει ένας αγώνας μεταρρυθμίσεων μέσα στην ΕΕ.  Μπορεί να έχουν διαφωνίες σε επιμέρους πολιτικές αλλά αν βάλουμε το πόσο διαφωνούν μαζί μας και το πόσο διαφωνούν με το ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι με το ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζει  μεγάλη απόσταση ενώ μαζί μας οι διαφορές είναι μικρότερες.   

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ...Η στρατηγική των δύο πόλων έφερε αποτελέσματα γιατί θα δούμε διεύρυνση του εκλογικού ποσοστού της ΝΔ σε σχέση με το εκλογικό της ποσοστό στης ευρωεκλογές του καλοκαιριού.    

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η επόμενη μέρα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κρύβει περιπέτειες

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Πιστεύω ότι κρύβει δύο πράγματα , πρώτα από όλα ή κρύβει πολιτική αστάθεια ή περιπέτειες. Πολιτική αστάθεια γιατί αν αναγκαστεί να κάνει μια στροφή  στον ρεαλισμό τότε έχει πει τόσα πολλά προς όλους και έχει βάλει τόσες σκληρές κόκκινες γραμμές τις οποίες υπερασπίζονται με πάθος οι βουλευτές τους  από τις οποίες θα αναγκαστεί αν υποχωρήσει άρα θα δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια. Ή αν παραμείνει στην σκληρή γραμμή τότε ουσιαστικά θα αρχίσει  να αποξηλώνει την σχέση που έχει οικοδομήσει η χώρα με την ΕΕ τα τελευταία δυόμιση χρόνια και αν εφαρμόσει  αυτό που λέει ότι θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους  νομίζω ότι θα καταργήσει και το οποιοδήποτε πλαίσιο διαπραγμάτευσης  

 

Για την “στροφή” του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η ΝΔ πάντοτε είναι υπεύθυνη, ο κ.Τσίπρας αν ανακαλύψει την υπευθυνότητα τη Δευτέρα το πρωί θα ανακαλύψει επίσης ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας  δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει σε αυτή την στροφή που παίρνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.