Συνέντευξη Κυβερνητικής Εκπροσώπου, κας Σοφίας Βούλτεψη, στην εκπομπή "Παραφιλολογίες" με τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Η κα Βούλτεψη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: 

 

Με αφορμή τις χθεσινές διαρροές για το σενάριο περί παραίτησής της από τη θέση της Κυβερνητικής εκπροσώπου

«Εδώ έχουμε καταντήσει να κάνουμε είδηση τις διαρροές και μάλιστα πρώτη είδηση. Έχουμε σοβαρές εξελίξεις σε ένα θέμα που αφορά τη ζωή μας και ασχολούμεθα με ζητήματα τα οποία εκτός του ότι δεν είναι διασταυρωμένα, εκτός του ότι διαψεύδονται να ανεβαίνουνε στην ειδησιογραφία και να έχει αρχίσει μια ουσιαστική συζήτηση διαπραγμάτευση και να καταβάλλεται προσπάθεια να ευτελιστεί η διαδικασία με ψεύδη κατασκευές και προβοκάτσια. Βέβαια, ο Τύπος δεν έχει ακολουθήσει, υπάρχουν πάρα πολλά παρήγορα σημεία απλώς υπάρχουν κάποιες ομάδες υποδυομένων τους δημοσιογράφους τους οποίους δεν τους ήξερε η μάνα τους  και ξαφνικά αυτοί έχουν γίνει τιμητές των πάντων και ασκούν κριτική ανάμικτη με χολή. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να δοξαστούν μέσω συναδέλφων τους ή ανθρώπων που στη δουλειά τους έχουν καταξιωθεί δεν νομίζω ότι είναι άξιοι να λαμβάνουν οποιαδήποτε απάντηση».

Γίνονται κάποιες κινήσεις για τη χώρα, αυτές λοιπόν οι κινήσεις πρέπει κάποια στιγμή να αναδειχτούν, δεν μπορεί να είμαστε σε κενό. Ο Τύπος κάνει τη δουλειά του και βλέπω ότι σήμερα έχει ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση και με τα πραγματικά θέματα της χώρας, μιλάω όμως για μια παραδημοσιογραφία η οποία δεν είναι δημοσιογραφία όμως γιατί είναι ανώνυμη, δεν έχει καμία  διασταύρωση και τα λοιπά και η οποία πρέπει να αποδομηθεί. Αυτά πρέπει να αποδομηθούν στα μάτια του λαού, ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι αυτός που είναι ανώνυμος , αυτός που πετάει κάτι μέσα στο διαδίκτυο χωρίς το όνομά του, χωρίς τη φωτογραφία του και το βιογραφικό του, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος».

Για το επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Χαρδούβελη και τον κ. Λαζαρίδη

«Εγώ ξέρω την επίσημη δήλωση του κ. Χαρδούβελη που λέει ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού είναι ευπρόσδεκτοι στη διαπραγμάτευση και ξέρω επίσης ότι ο κ. Λαζαρίδης αποτελεί κομμάτι της διαπραγμάτευσης, στέλεχος της διαπραγμάτευσης διότι έχει υπόψη του τα ζητήματα του χρέους και χρειάζεται γιατί από χθες ήδη μπήκε το θέμα και του χρέους και το πότε θα ξεκινήσει … η διαρροή και το επεισόδιο είναι παραπολιτικό δεν ασχολούμαι. Για μένα δεν υπάρχει εκεί το θέμα υπάρχουν οι επίσημες δηλώσεις του υπ. οικονομικών. Υπάρχει συνεργασία απλώς καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι υπάρχουν διαφωνίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτό προσπαθούν να επιβάλλουν. Όχι δεν είναι αλήθεια, υπάρχει αγαστή συνεργασία και υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο».

Για τη δήλωση του κ. Χαρδούβελη ότι δεν θα ήθελε να πάνε στη συνάντηση εκπρόσωποι κομμάτων

«Ο κ. Λαζαρίδης δεν είναι εκπρόσωπος κόμματος. Ο κ. Λαζαρίδης μετέχει στη διαπραγμάτευση επειδή μέσα στο κεφάλι του έχει τα μαθηματικά του χρέους. Ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα θα το κάνουμε και θα το κάνουμε όχι μόνο επειδή το θέλει ο πρωθυπουργός αλλά και επειδή το θέλει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  και επειδή υπάρχει συνεργασία για να βγει η χώρα από την ύφεση και την κρίση».

Για τη χθεσινή διαπραγμάτευση

«Ισχύουν οι δηλώσεις του υπουργού των οικονομικών, έχει γίνει ήδη συζήτηση για το πως η χώρα θα βγει από το μνημόνιο εξάλλου ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο εκπρόσωπος ενός από τους θεσμικούς μας εταίρους του ΔΝΤ έκανε δήλωση επίσημα και είπε ότι στόχος μας είναι να βγει το συντομότερο η Ελλάδα από την κρίση».

Ερωτηθείσα αν έχει ληφθεί απόφαση από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υποβάλλει αίτηση ως το τέλος του χρόνου να φύγει η Τρόικα

«Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι να ολοκληρωθεί η κρίσιμη αξιολόγηση, μετά το τέλος της αξιολόγησης να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, που χθες ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, και αυτό είναι ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο η χώρα και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα το φέρουν σε πέρας».

Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

«Ότι κάνουμε θα το κάνουμε με σταθερά βήματα και με στρατηγικό σχέδιο και θα γίνονται όλα την κατάλληλη στιγμή και με το σωστό τρόπο».