Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μάκης Βορίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την ώρα του απολογισμού της ΝΔ

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι ότι εδώ υπάρχουν για την χώρα πια πολύ συγκεκριμένες  και πιεστικές προθεσμίες στις οποίες θα δούμε ήδη και πάρα πολύ γρήγορα το πως πρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα.  Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και αναγκαίο η ΝΔ να επιτελέσει στο ακέραιο, πλήρως και με απόλυτη αποτελεσματικότητα το ρόλο που της έχει ανατεθεί δηλαδή το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και να είναι ενωμένη, συγκροτημένη προκειμένου να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας. Μια δύναμη η οποία αν υπάρξουν δυσκολίες εκεί θα μπορεί να υπάρξει ένας πόλος και  μια φωνή που θα εκφράζει την ευρωπαϊκή παράταξη, θα εκφράζει τη φωνή της λογικής, της σύνεσης και θα ένα παράγοντας σταθερότητας για την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτός είναι ο ρόλος της ΝΔ για την επόμενη μέρα.

Δεν αντιδικούμε με τους πολίτες, οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους, επέλεξαν την κυβέρνηση τους,  προχωράμε.    

 

Για τα ποσοστά της ΝΔ

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Αν συγκρίνεται τις ευρωεκλογές τότε θα αντιληφθείτε ότι έχει ανέβει σημαντικά το ποσοστό της ΝΔ. Άλλα ακόμα και αν συγκρίνετε το ποσοστό της ΝΔ με τις προηγούμενές βουλευτικές  εκλογές  έχει χάσει 1,5 μονάδα. Η ΝΔ ως ένας πυλώνας ο οποίος υπερασπίστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκφράζει έναν βασικό κορμό συμπολιτών μας που παρά το ότι έχουν υποστεί τις ίδιες περικοπές και τις ίδιες μειώσεις και έχουν πιεστεί οικονομικά όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αυτοί νομίζω κατάλαβαν την αναγκαιότητα του προγράμματος, υπερασπίστηκαν αυτό το πρόγραμμα.

Δεν θα πηγαίνουμε εμείς που εκφράζουμε τα κόμματα αλλά και εκφράζουν έναν συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό τα κόμματα και εκφράζουν και έναν ιδεολογικό και προγραμματικό λόγο, δεν θα προσαρμόζονται κάθε φορά ανάλογα με το πως μετακινείται το εκλογικό αποτέλεσμα. Γιατί αν το κάνουν αυτό τότε δεν είναι κόμματα που εκφράζουν συσχετισμούς, είναι κόμματα βιοποριστικά  τα οποία θα πηγαίνουν ανάλογα με το πως είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.      

Εδώ αυτό το οποίο οφείλει να κάνει κανείς είναι βεβαίως να ακούσει ενστάσεις οι οποίες είναι βάσιμες αλλά αυτό δεν μπορεί να πηγαίνει στον φιλοσοφικό πυρήνα γιατί αν πάμε πίσω στον φιλοσοφικό πυρήνα τι να κάνουμε δηλαδή επειδή εγώ δεν ψήφισα Αριστερά  να γίνουμε Αριστεροί;