Ο βουλευτής της ΝΔ , κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα ποσοστά της ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τις καμπάνες που είχαν χτυπήσει από τις ευρωεκλογές δεν τις ακούσαμε, ελπίζω ότι δεν έχουμε πάθει χρόνια κώφωση και τις καμπάνες τις χθεσινές θα τις ακούσουμε διαφορετικά δεν γίνεται.

Βεβαίως θέλει ψυχραιμία, πρωταρχικό μέλημα όσων αγαπάμε αυτή την  παράταξη είναι να την κρατήσουμε όρθια και ενωμένη αλλά επειδή εχθές άκουσα με πολύ προσοχή το διάγγελμα του προέδρου του κόμματος το οποίο απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό συνολικά, δεν απευθύνθηκε στην λαϊκή βάση της παράταξης, περιμένω μόλις φιξαριστούν τα αποτελέσματα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.     

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι άλλο το πράγμα που αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος είθισται σε αυτή την παράταξη  και σε αυτό το κόμμα μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα  οι όποιες εξελίξεις και   πρωτοβουλίες να ξεκινούν από τον ίδιο τον αρχηγό. Εγώ στο “Δελφινάριο” δεν είμαι επομένως μένω έξω από αυτή την ιστορία αλλά από εδώ και στο εξής θα λειτουργήσουν τα όργανα. Υπενθυμίζω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα στα 2,5 χρόνια στην ουσία συνεδρίασε δύο μόνο φορές, εννοώ που έγινε και κάποιος διάλογος  οι άλλες δύο ήταν μονόλογος. Και ούτε πρόκειται από τούδε και στο εξής οι βουλευτές να δεχτούμε μεγάλες αποφάσεις πολιτικές  να τις αποφασίζουν σύμβουλοι της Συγγρού και μέχρι χθες και του Μαξίμου και να μας τις φέρνουν έτοιμες πακέτο για να πούμε ναι ή όχι. Αυτά θα τελειώσουν! Είναι άλλο ο Α. Σαμαράς και άλλο όμως  οι πέριξ και κάτω αυτού, εκεί θα γίνει ξεκαθάρισμα    

 

Για τον προσανατολισμό της ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν ξέραμε τι ήμασταν, ένας αχταρμάς ήμασταν. Είχε  γίνει μια άκομψη στροφή προς τα Δεξιά, μα ο σκληρός Δεξιός ή ακροδεξιός πάει στο ορίτζιναλ και απεδείχθη ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή.

 

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί να γίνει συνέδριο της ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αυτά θα τα συζητήσουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, το έκτακτο συνέδριο δεν είναι κακό να γίνει. Και επαναπροσδιορισμός και επιστροφή στις ρίζες. Με είχατε ρωτήσει και πριν δυο χρόνια με την αλλαγή του πυρσού και σας είπα ότι τα κόμματα δεν εκσυγχρονίζονται με τις αλλαγές των συμβόλων τους, εκσυγχρονίζονται επί της ουσίας του περιεχομένου της πολιτικής τους.

Βγάλαμε τον πυρσό και βάλαμε την σκουληκαντέρα νομίζοντας ότι έτσι τι θα κάνουμε δηλαδή;         

Η ΝΔ οφείλει να ανασυνταχθεί τάχιστα, εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λέμε όχι σε όλα.

 

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στην ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ρωτήστε το “Δελφινάριο”, τα “δελφίνια και τα δελφινάκια” που ήταν εκεί μέσα, επτά τον αριθμό. Να δω τώρα τι θα κάνουνε διότι κυκλοφορούσαν στις ρούγες και λέγανε “εγώ θα είμαι ο αρχηγός την επόμενη μέρα” έχοντας προεξοφλήσει την ήττα.