Ο κος Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς για τα υπουργεία που θα ανατεθούν στους ΑΝΕΛ

Τ.ΚΟΥΙΚ: Εγώ θέλω να λειτουργήσω θεσμικά και να αναμένω τον πρωθυπουργό να κάνει την σχετική εξαγγελία της κυβερνητικής σύνθεσης.

Για τις αρνητικές αντιδράσεις στην Γερμανία για την συμμετοχή των  ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Τ.ΚΟΥΙΚ: Το μήνυμα το οποίο στέλνουμε στην Γερμανία είναι ότι οι ΑΝΕΛ πάντοτε επιζητούσαμε τις λύσεις μέσα στην ευρωζώνη και μέσα στην ΕΕ αλλά να καταλάβουν τα γερμανικά αυτά Μέσα -παπαγαλάκια ότι όταν λέμε εμείς ΕΕ δεν εννοούμε την Μερκελική Ευρώπη του 4ου οικονομικού Ράιχ που θέλει να επιβάλλει η Μέρκελ. Εννοούμε μια Ευρώπη πραγματικά ισότιμη, ισονομίας, λαών εθνών και αλληλεγγύης.

Δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές με την έννοια αν πρέπει να υπάρχει ΕΕ, πρέπει , είμαστε ευρωσκεπτικιστές στο επίπεδο εκείνο όπου δεν μπορεί η Μέρκελ και οι δορυφόροι της να δυναστεύουν τον Νότο και πολύ περισσότερο εμάς να μας έχουν κάνει τα πειραματόζωα. Κάπου πρέπει να τελειώνει το δάχτυλο του χεριού του Σόιμπλε ότι θα κάνετε αυτό που λέω.  Δεν νομίζετε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή μα δείξουμε ότι έχουμε και εάν χαρακτήρα αναγνωρίζοντας βεβαίως και το κεφάλαιο το οποίο έχουμε δανειστεί αλλά αναγνωρίζοντας και το δικαίωμα να λειτουργούμε ως Βουλή των Ελλήνων και όχι ως Βουλή της Τρόικας;    

Ερωτηθείς αν σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε κάποιο πρόγραμμα ή όχι

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αυτή τη στιγμή είναι στο πρόγραμμα των μνημονίων αλλά να υπενθυμίσω ότι ο λαός στις εκλογές ψήφισε άλλου είδους διαχείριση του προβλήματος σε σχέση με το Βερολίνο.

ΔΗΜ: Η χώρα από αυτό το πρόγραμμα έχει κάποιες υποχρεώσεις, αυτές τις τηρεί μέχρι την νέα συμφωνία ή δεν τις τηρεί;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αυτή τη στιγμή το καινούργιο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται όλα εκείνα τα σχέδια τα οποία θα παρουσιαστούν στους εταίρους μας αλλά όχι σε κατάσταση υποτέλειας. Είναι σαφές ότι θα έχουν πια συνομιλητή απέναντί τους.

Πολύ ξεκάθαρα έχουμε πει ότι αναγνωρίζουμε το κεφάλαιο, θα ζητήσουμε τον λογιστικό έλεγχο του χρέους αλλά από εκεί και πέρα επειδή δεν επιτρέπεται να υπάρχει μια διγλωσσία και πολύ περισσότερο στο ξεκίνημα μιας τόσο σημαντικής κυβερνητικής θητείας θα ήθελα αυτού του είδους τις ερωτήσεις οι οποίες είναι εξειδικευμένες στο οικονομικό κομμάτι να τις  απευθύνετε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που θα ορκιστεί σήμερα.

Οι εταίροι όπως αντιληφθήκατε θα δώσουν όλο το χρόνο και την ανοχή  να κουβεντιάσουν μαζί μας. Είναι σαφές ότι δεν πρέπει πλέον να συνεχίζεται η αμφισβήτηση ότι είμαστε μέσα στην Ευρώπη και ότι οι λύσεις θα δοθούν εντός της ευρωζώνης και δεν είδα χθες να τρέχει ο κόσμος αλλόφρων στα ATM.

 

Ερωτηθείς πως θα χειριστούν ως κυβέρνηση το θέμα της  μετανάστευσης  

Τ.ΚΟΥΙΚ: Επάνω στον άξονα που επισημάναμε και τον Σεπτέμβριο όταν ακούσαμε τον κ.Τσίπρα να μιλάει την ΔΕΘ και ο οποίος είπε ότι πρέπει να πάμε σε αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο 2. Θα πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι δεν θα γίνουμε πια αποθήκη ψυχών.

Ερωτηθείς αν συμφωνούν με  την κατάργηση των Κέντρων φιλοξενίας μεταναστών

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ήμασταν οι πρώτοι που το είχαμε πει, βλέπετε λοιπόν  ότι συμπίπτουμε . Αν πάτε στην Λέσβο θα δείτε Γκουαντάναμο συν ότι αυτού του είδους τα Γκουαντάναμο ενθαρρύνουν και την αποστολή και άλλων λαθραίων μεταναστών. Για μας το Δουβλίνο 2 μπορεί και μονομερώς να καταργηθεί...

ΔΗΜ: Λέτε να κλείσουμε αυτά τα στρατόπεδα αυτούς που είναι σήμερα εκεί τι τους κάνετε;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Η δική μας η θέση είναι ότι καταργώντας μονομερώς την συνθήκη του Δουβλίνο 2 τους δίνουμε και τα πρώτα ταξιδιωτικά έγγραφα μιας χρήσεως να πάνε όπου θέλουνε.  Να τους δει η Μέρκελ έξω να κάθονται στο γρασίδι  στην πύλη του Μαγδεμβούργου.