Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η ΝΔ δεν μειώθηκε στην Β Αθηνών και δεν έχασε τις εκλογές στην Β Αθηνών όπως δεν τις έχασε και στην Β Πειραιά, στην περιφέρεια τις έχασε. Εκεί που έκανε τις μεγαλύτερες παραχωρήσεις εκεί συρρικνώθηκε πάρα πολύ η διαφορά και ο αγροτικός κόσμος ψήφισε μισός -μισός για πρώτη φορά. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί ως αποτέλεσμα γιατί ενώ κάναμε πολλές παραχωρήσεις στον αγροτικό κόσμο για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, τελικά ο αστικός κόσμος παρέμεινε περίπου στα επίπεδα  που μας ψήφισε το 2012 και χάσαμε τον αγροτικό. 

 

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να πάει σε ένα συνέδριο η ΝΔ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιες διαδικασίες συζήτησης μέσα το κόμμα, το συνέδριο είναι κορύφωση αυτής της διαδικασίας. Εγώ θεωρώ απαραίτητο έναν εσωκομματικό διάλογο, τώρα δεν θεωρούσα απαραίτητο ότι την Κυριακή το βράδυ ότι θα πρέπει να εξαγγελθούνε οι εσωκομματικές διαδικασίες. Πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική  ομάδα,  πρέπει να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και να αρχίσει μια κουβέντα. Απολύτως απαραίτητο είναι και ένα συνέδριο και πάνω από όλα ένας εσωκομματικός διάλογος, εδώ έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και αυτό θα μας απασχολήσει. Εδώ  έχουμε δύο περιπτώσεις είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του είτε θα κάνει κωλοτούμπα. Στην κωλοτούμπα θα πρέπει να φέρει μέτρα τα οποία η ΝΔ ενδεχομένως θα βρίσκεται πιο κοντά σαν ιδεολογική στόχευση και σαν πολιτική στόχευση εκεί πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να συναποφασίσουμε ποια θα είναι η στάση μας. Να μην στείλουμε δηλαδή μηνύματα ότι υποχωρούμε πάλι σε μια πολιτική “όχι σε όλα”. Αυτό θα ήταν κάτι το οποίο πρέπει να το συζητήσουμε και πρέπει να το συναποφασίσουμε. 

 

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την κίνηση του κ. Σαμαρά να  μην παραδώσει την πρωθυπουργία στον νέο πρωθυπουργό

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εγώ δεν συμφωνώ. Εγώ θα παραδώσω σε όποιον έρθει να παραλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.  Εγώ δεν ξέρω αν θα παραδώσω σε υπουργό ή σε υφυπουργό και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο φάουλ να καταργηθεί πάλι εκ νέου του υπουργείο Ναυτιλίας. Θεωρώ ότι είναι λάθος να στερήσεις την πολιτική καθοδήγηση σε έναν από τους πιο παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας και να το υπαγάγεις κάτω από ένα γενικό υπουργείο Ανάπτυξης του οποίου ο επικεφαλής  θα ασχολείται λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα με τα θέματα της ναυτιλίας.     

 

Ερωτηθείς αν θα συμφωνούσε στο πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ, θέση από την οποία δεν έχει παραιτηθεί, αφήστε να το δούμε ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχουμε ακούσει σε όλη την προεκλογική περίοδο κανένα όνομα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς θέλαμε πάντοτε να απεμπλέξουμε την προεδρική εκλογή από τα κόμματα  άλλωστε το είπαμε και τις παραμονές των εκλογών του προέδρου  και είπαμε ότι ο πρόεδρος  θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο το οποίο να εγγυάται ότι θα ενώνει και ότι θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα της διεθνής εκπροσώπησης της χώρας με επάρκεια. Ένα πρόσωπο το οποίο από την πολιτική του διαδρομή να μην έχει δημιουργήσει εικόνες σύγκρουσης. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η επιλογή της πρότασης του Σ. Δήμα.