Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, κα Έλενα Κουντουρά , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την κυβερνητική σύμπραξη Αριστεράς -Δεξιάς

 

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Ο κόσμος και η λαϊκή εντολή ήταν ξεκάθαροι όχι ταμπέλες, όλοι μαζί ενωμένοι για την Ελλάδα.  Είμαστε κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. 

Αυτή τη στιγμή ζούμε ιστορικές στιγμές, η πατρίδα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια καλύτερη μέρα, μια καλύτερη πολιτική. Οι άνθρωποι οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν εξαθλιωθεί από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας περιμένουν την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ανθρωπιστική κρίση και να πάμε προς την ανάπτυξη, αυτός είναι ο στόχος μας . 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν αντιληφθεί ότι η νωπή εντολή του ελληνικού λαού είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού, προς αυτή την κατεύθυνση είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν , θέλουν να συνεργαστούν δεν είπε ποτέ κανένας το αντίθετο και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστούν την καινούργια κυβέρνηση, τις προτάσεις που θα δεχτούν για οποιαδήποτε λύση και αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού. 

 

Ερωτηθείσα να γνωρίζει ποια θέση θα καταλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Δεν γνωρίζω τίποτα, με έμενα δεν έχει επικοινωνήσει κανείς.

Ο πρόεδρός μας είπε ότι θα έχουμε μια συμμετοχή (στο νέο κυβερνητικό σχήμα) από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην προσπάθεια για την έξοδό μας από την κρίση και την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων. 

Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε μεγάλη χαρά που επιτέλους άλλαξαν κάποια πράγματα προς το καλύτερο και έχουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική.

 

Ερωτηθείσα αν θα ψήφιζε τον κ. Αβραμόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία, αφήστε να γίνει η πρόταση , αν ανακοινωθεί , αν  ο ίδιος δεχτεί να το συζητήσουμε τότε.