Ο βουλευτής της ΝΔ , κος Γιώργος Βλάχος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν ηττήθηκε η  ΝΔ στις εκλογές

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Λυπάμαι που δεν μπορώ να βγω και εγώ να πανηγυρίσω, προφανώς έχασε η ΝΔ. Αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι ας επικοινωνήσουν με τα στελέχη της παράταξης που αυτή την ώρα είναι γονατισμένα, πικραμένα και στεναχωρημένα και να τους πούμε αν κερδίσαμε ή αν χάσαμε. Επαναπροσδιορίζουμε τα αυτονόητα;

Η ΝΔ προφανώς έχασε και έχασε για πολύ συγκεκριμένους λόγους ,για την πολιτική που εφήρμοσε, για μέτρα που πήρε τα οποία αν και κάποια ήταν προς την σωστή κατεύθυνση δεν μπόρεσε να τα επικοινωνήσει και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκοπεί από το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και να εισπράξει το αποτέλεσμα που εισέπραξε στις εκλογές.

Όλα αυτά σήμερα πρέπει να αναθεωρηθούν και αν είναι στην λογική ότι “δεν χάσαμε άρα κάτι λίγο πέσαμε, τι να κάνουμε συνεχίζουμε έτσι”  δεν ξέρω σε ποιον να απευθύνω αυτό το μήνυμα και ποιος είναι έτοιμος να το ακούσει και αν θέλει να το ακούσει κανείς.

Εγώ νομίζω ότι πρέπει η ηγετική ομάδα να ανασυνταχθεί, να αλλάξει, τα πρόσωπα που εξέφραζαν την πολιτική μέχρι τις εκλογές να αντικατασταθούν, η πολιτική επιχειρηματολογία πρέπει να είναι διαφορετική.  Μεσολάβησαν εκλογές, έχουμε την  κρίση του ελληνικού λαού, τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά, η πραγματικότητα  είναι διαφορετική άρα και εμείς πρέπει να γίνουμε διαφορετικοί.

Ο κ. Παπαμιμίκος νομίζω ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί γιατί η εμφάνιση του κόμματος προεκλογικά νομίζω ότι ήταν τραγική αλλά εν πάση περιπτώσει δεν θα υποδείξω σε κανέναν ποιος θα παραιτηθεί και ποιος όχι. Ξέρουν όλοι τι κάνανε, ξέρουν όλοι τι δεν κάνανε, ξέρουν ποιες είναι οι ευθύνες και ο καθένας είναι η ώρα να τις αναλάβει. Εάν κάποιος νομίζει ότι με το να μην παραδεχόμαστε ότι δεν πήγαμε καλά ότι δεν υπάρχουν και ευθύνες τι να πω!  

 

Για τις δηλώσεις Σαμαρά το βράδυ των εκλογών

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Το βράδυ στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ είπε αυτά που είπε μια ώρα δύσκολη και για αυτόν και για την παράταξη, εγώ δεν θα δώσω τόσο πολύ μεγάλη σημασία τι είπε εκείνο το βράδυ θα δώσω όμως πολύ μεγάλη σημασία τι θα πει από εδώ και πέρα και κυρίως τι θα κάνει και με ποιους θα το κάνει.

Υπάρχουν πράγματα που θα συζητηθούν στα όργανα άρα δεν συζητούνται δημόσια και υπάρχει ένα πλαίσιο που μπορούμε να το συζητήσουμε δημόσια και αυτό κάνω. Κάποια πράγματα όμως θα τα πούμε κατ' ιδίαν και όταν πρέπει.  Πιστεύω ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα και μου είναι αδιανόητο να συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα και να μην  δοθεί ο λόγος στους βουλευτές. Εάν κάποιοι σκέφτονται να συνεχίσουν να συγκαλούν την κοινοβουλευτική ομάδα για να μιλάει μόνο ο πρόεδρος  εγώ τους λέω από τώρα καλύτερα να μην το κάνουν καθόλου.

Δεν ήταν ο κ. Σαμαράς υπεύθυνος για την κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχουν και συνεργάτες του οι οποίοι τον συμβούλευαν. Ας ψάξει να βρει ποιοι του μετέφεραν μηνύματα σωστά και ποιοι λαθεμένα και ας ζητήσει και ο ίδιος ευθύνες ...   

 

Για την κυρίαρχη τάση μέσα στην ΝΔ που υποστηρίζει ότι η στροφή προς τα Δεξιά απέδωσε καρπούς

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ : Η απάντηση σε αυτόν που το λέει αυτό είναι ας κοιτάξει τα αποτελέσματα και ας δει ότι διαλύσαμε τον αστικό κόσμο, όχι μόνο τον κόσμο της παράταξης αλλά τον αστικό κόσμο. Στεγνώσαμε τον αστικό κόσμο για να πάρουμε αυτό το ποσοστό  εάν αυτό δεν του λέει κάτι... αλλά μην βιάζεστε  έχουμε καιρό ας ακουστούν αυτά επίσημα, θα υπάρξει διάλογος πάνω σε όλα αυτά και επιχειρηματολογία.  

Η θέση η δικιά μου και πολλών άλλων στελεχών της παράταξης είναι ότι η ΝΔ υπέστη μια μεγάλη ήττα, θα πρέπει σήμερα να αναθεωρήσει πολλά από όσα συνέβαιναν μέχρι χθες και με ένα καινούργιο πολιτικό πλαίσιο, καινούργια πρόσωπα, με νέα επιχειρηματολογία που έχει σχέση με την σημερινή πραγματικότητα θα πρέπει να βγει μπροστά γιατί μόνο έτσι θα αποδεικνύει ότι είναι χρήσιμη για τον τόπο. 

 

Ερωτηθείς αν θα υποστήριζε  για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Αβραμόπουλο

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υποστηριχθεί. Αν ο κ. Αβραμόπουλος αποδεχθεί αυτό είναι δικό του θέμα και πρέπει να το συζητήσει και με τον πρόεδρο του κόμματος, δεν ξέρω τι είχε λεχθεί πριν τις εκλογές με τον κ. Σαμαρά αφού το συζητήσουν και δεχτεί ο κ. Αβραμόπουλος εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ψηφίζουμε το πρόσωπο. Δηλαδή θα λέμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέγαμε πριν τις εκλογές; Δεν θα έχουμε συνεπή πολιτικό λόγο;   

Για την άποψη του κόσμου ότι ο κ. Καραμανλής είναι αυτός που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα

 

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Καραμανλής παραμένει ένα πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο για την παράταξη αλλά ευρύτερα για την πολιτική ζωή του τόπου όμως το αν θα αξιοποιηθεί, το αν θα επιστρέψει πάλι στην μαχόμενη πολιτική είναι θέμα των συνθηκών. Οι συνθήκες είναι που δημιουργούν τα νέα δεδομένα και οι συνθήκες είναι αυτές που αποκλείουν. Όλα αυτά φαντάζομαι ότι   το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν και η στάση της κυβέρνησης και η στάση της ΝΔ.

 

ΔΗΜ: Πάντως εσείς δεν το αποκλείεται

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Ποιος είμαι εγώ που  μπορώ να αποκλείσω από τον κ. Καραμανλή να είναι ξανά ενεργός πολιτικός.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ μιλώ εξ ονόματός του και δεύτερον ότι θέλω να υπονοήσω τίποτα περισσότερο από αυτό που λέω.