Ο  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , κος Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ΝΔ

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Σίγουρα πρέπει να γίνει αυτοκριτική, το είπαμε από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ το είπε ότι δεν ήταν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα όμως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία δεν αλλάζουν και αυτά είναι ότι η ΝΔ από τον Ιούνιο του 2012 έχασε 100 χιλιάδες ψήφους, κράτησε δηλαδή ένα ποσοστό κοντά το 30% αλλά έθεσα και μια παράμετρο. Ποια κυβέρνηση εν καιρώ μνημονίου , εν καιρώ ΔΝΤ κράτησε 30%;  Να σας φέρω και διεθνή παραδείγματα κόμματα τα οποία περάσανε  από το ΔΝΤ εξαφανίστηκαν, η ΝΔ είναι εδώ.

Εμάς ο στόχος ο εκλογικός ήταν για το 2016, δεν ήταν για το 2015 όταν επί δυόμιση χρόνια είχαμε πάρει επώδυνα μέτρα για τον κόσμο, κάναμε μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και αυτό είχε κοινωνικό κόστος.  Ο δικός μας εκλογικός σχεδιασμός ήταν για το 2016 κάποιοι έπαιξαν με τον θεσμό του Προέδρου και πήγαμε σε εκλογές πρόωρα. 

 

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει  αυτοκριτική στην ΝΔ

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Βεβαίως και ξεκινάει από σήμερα. Έξι ώρα σήμερα έχουμε εκτελεστική γραμματεία, θα συνεδριάσουν όλα όργανα του κόμματος, όλοι οι βουλευτές, όλα τα κομματικά στελέχη θα έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν για το αποτέλεσμα. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να τον επανασχεδιασμό μας, να κάνουμε πάρα πολλά  πράγματα αυτό ήδη ξεκίνησε.  

Υπάρχουν κομματικά όργανα που εκεί θα συζητήσουμε τα πάντα όμως  υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα δεδομένα και τα δεδομένα είναι ότι η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική  παράταξη παρέμεινε ζωντανή εν καιρώ πολέμου, εν καιρώ τεράστιων δυσκολιών  τα οποία βλέπουμε σήμερα. Ξεκινήσανε πολλά παρατράγουδα από σήμερα δεν θέλω όμως να επεκταθώ γιατί είναι ακόμα αρχή για το ΣΥΡΙΖΑ και την νέα κυβέρνηση, είναι αρχή τα παρατράγουδα όμως ξεκινήσανε ήδη.  

 

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Βλέπω από το ξεκίνημα, δεν θέλω όμως να μεμψιμοιρώ και να μην δώσουμε αυτό το χρόνο που χρειάζεται η κυβέρνηση να δούμε τα δείγματα γραφής, να δούμε τι κάνει συγκεκριμένα λέω όμως ότι με το καλημέρα ακούω τεράστιες παραφωνίες και μεγάλα παρατράγουδα γιατί η πολιτική είναι πράξη και δεν είναι λόγια και υποσχέσεις, είναι πράξεις.

Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση γιατί αν καταρρεύσει θα καταρρεύσει και η χώρα. Τις ανησυχίες μας τις εκφράσαμε πριν τις εκλογές, υπάρχουν κάποια ζητήματα τώρα που δεν δείχνουν κάποια καλά δείγματα και το καταλαβαίνει ο κόσμος όμως σε καμία περίπτωση εμείς δεν θέλουμε και θα στηρίξουμε ότι σωστό θα γίνει θα το στηρίξουμε όμως οφείλουμε να εκφράζουμε και τις ανησυχίες μας.