Η εκπρόσωπος Τύπου με το ΠΟΤΑΜΙ, κα Οντίν Λιναρδάτου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείσα ποια θα είναι η αντιπολιτευτική στάση που θα έχει το ΠΟΤΑΜΙ

 

Ο.ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Θα βλέπουμε και θα προχωράμε, δεν θα είναι τίποτα προαποφασισμένο. Αν δηλαδή η κυβέρνηση κάνει κάτι που το θεωρούμε  θετικό θα στηρίξουμε, εάν πάλι κάνει πράγματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνα για τη χώρα και αρνητικά τότε δεν θα τα  στηρίζουμε. Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε δει είναι για μας αρνητικό και σε επίπεδο σύνθεσης της κυβέρνησης και σε επίπεδο συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ οπότε  παρακολουθούμε με επιφύλαξη χωρίς όμως να θέλουμε να είμαστε και απολύτως αρνητικοί. 

 

Για το ότι έχει  στρέψει τα πυρά του το ΠΟΤΑΜΙ προς τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ

 

Ο.ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτά που ευαγγελιζόταν μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητο πως είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ένα κόμμα το οποίο θα το χαρακτήριζα απολύτως ακροδεξιό. Με ένα κόμμα που όπως  είπε ο κ. Θεοδωράκης ο αρχηγός του είχε πει ότι ο Α. Παπανδρέου είναι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη, όπου μίλησε  για τους Εβραίους Έλληνες φορολογούμενους ότι δεν φορολογούνται. Που εχει πει ότι δεν είναι βροχή αυτό που σας βρέχει αλλά σας ψεκάζουν για να μην καταλαβαίνετε αυτά ου σας κάνουν. Θέλω να πω δεν καταλαβαίνω ποιο επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης μπορεί να έχει ο κ.Τσίπρας με τον κ. Καμμένο.

 

Ερωτηθείσα αν το ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφίσει την κα Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής

 

Ο.ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, θα συνομιλήσουν οι βουλευτές μεταξύ τους και θα το αποφασίσουμε .

 

Για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και για τα ονόματα που αναφέρονται

 

Ο. ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Ο κ. Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοδωράκη του έδωσε τα συγχαρητήρια του για την είσοδο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Βουλή, η σχέση τους είναι καλή και αυτό όμως είναι ένα θέμα το οποίο το συζητάμε στο ΠΟΤΑΜΙ και θα αποφασίσουμε.  Να δούμε καταρχήν ποιο θα είναι το πρόσωπο και από εκεί και πέρα αναλόγως θα πράξουμε. 

 

ΔΗΜ.: Προεκλογικά εσείς είχατε προτείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο όχι της αμιγούς πολιτικής και στενά κομματικό

 

Ο.ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Αυτό είναι κάτι το οποίο το επιθυμούμε ακόμα για αυτό και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η πρόταση. Επίσης έχουμε στείλει πρόσφατα τον Επίτροπό μας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή με ένα πάρα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο η εκτίμησή μας είναι ότι γενικά  η χώρα μας θα πρέπει να δείξει μια σταθερότητα σε κάποια πράγματα γιατί δεν νομίζω ότι λείπουν οι Έλληνες  που θα μπορούσαν να κατέχουν το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Παρόλα αυτά τα πρόσωπα τα οποία συζητιόνται  είναι πρόσωπα με τα οποία το ΠΟΤΑΜΙ έχει καλή σχέση.  

Εκτιμούμε ότι  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι εκλεγεί τώρα με τις ανώτατες ψήφους που θα μπορούσε να λάβει.

 

Για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

 

Ο.ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ: Καταρχήν εξαιρούμε απολύτως τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επίσης για να μπούμε σε αυτή την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πιστεύουμε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και  ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε  το σχέδιο το οποίο θα πρέπει να είναι κοινό και το οικονομικό σχέδιο με το οποίο θα πάμε στην Ευρώπη. Πολλοί αισιόδοξοι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο δεν είμαστε  δηλαδή ότι  θα συγκροτηθεί μια τέτοια ομάδα αλλά είναι κάτι που εμείς το επιθυμούμε.

Οι ΑΝΕΛ μπορεί να είναι στην κυβέρνηση είναι όμως ένα κόμμα αντιευρωπαϊκό...