Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το “σιωπητήριο” στις δηλώσεις των υπουργών

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Πριν πέσει το “σιωπητήριο” είχα και εγώ προσέξει ότι είχαν παρασυρθεί. Όταν σου βάζουν ένα μικρόφωνο μπροστά στο στόμα πρέπει να έχεις πολύ εμπειρία, εμείς με τα πάνελ την έχουμε αποκτήσει σε ένα βαθμό, για να είσαι προσεκτικός. Εκεί παρασύρθηκαν αλλά δεν είπαν τίποτα έξω από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις αλλά χρειαζόταν περισσότερη φειδώ.

 

Για την διαπραγμάτευση

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Κρατάω ένα τίτλο από τα χθεσινά ρεπορτάζ, αμοιβαία  βούληση από τις δύο πλευρές και τη δική μας και των δανειστών -εταίρων μας για ευρωπαϊκή επωφελή και αμοιβαία λύση. Δεν πάει κανείς όταν κάνει διαπραγμάτευση να κερδίσει τα πάντα. Διαπραγμάτευση σημαίνει μια δυναμική διαδικασία, παίρνεις -δίνεις, αξιοποιείς το θετικό για σένα... 

Επομένως η βούληση είναι για αμοιβαία επωφελή λύση και ευρωπαϊκή επομένως η λύση θα βρεθεί στην κατεύθυνση ενός έντιμου συμβιβασμού.

 

Για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Εγώ ήμουν από αυτούς που από πολύ καιρό δεν απέκλεια την πιθανότητα συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, τότε είχαν πέσει πάνω μου διάφοροι να με φάνε όμως ορισμένοι εξ αυτών -και δεν είναι κατηγορία αυτό ίσα -ίσα το χαιρετίζω- είναι σήμερα στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή άλλο η προεκλογική φάση, άλλο η αντιπολίτευση, άλλο το 4% για να είμαστε ρεαλιστές γιατί ο ελληνικός λαός μας θέλει και ρεαλιστές, συγκεκριμένους και αποτελεσματικούς και άλλο τώρα η κυβέρνηση, οι υποχρεώσεις και η ευθύνη του πρωθυπουργού.

 

ΔΗΜ.: Αισθάνεστε ότι το κόμμα σας είναι διατεθειμένο να συναινέσει σε αυτούς τους συμβιβασμούς ώστε  τα επιτευχθεί η συμφωνία;  Δεν θα υπάρχουν δηλαδή εσωτερικές αντιδράσεις;

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Όχι δεν θα υπάρξουν και μόνο η σύνθεση της κυβέρνησης πιστοποιεί του δικού μου λόγου το ασφαλές. Είναι μια κυβέρνηση που  όλες οι οπτικές με πλουραλισμό έχουνε ευθύνες και έτσι έπρεπε να είναι.

 

Για την πίεση του χρόνου

 

Γ.ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Γρήγορα προχωράμε δεν νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε καθυστερήσει. Εμένα με έχουν εντυπωσιάσει οι γρήγοροι ρυθμοί  και ο κόσμος το χαιρετίζει αυτό. Μέχρι και ο Γιούνκερ είπε ότι δεν είχαμε την αποσταθεροποίηση του 2012 αυτό  είναι πολύ θετικό αυτό. Πολύ γρήγορα γίνανε από την πλευρά μας φυσικά δεν λέω ότι λήξαν, τα δύσκολα είναι μπροστά μας.