Ο  βουλευτής της ΝΔ , κος Άδωνις Γεωργιάδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το εκλογικό αποτέλεσμα  δεν είναι μόνο η διαφορά μας με το ΣΥΡΙΖΑ ή πόσο χάσαμε από την περασμένη φορά γιατί αυτά είναι τα γενικά. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κάποια εσωτερικά χαρακτηριστικά δηλαδή στην Β Αθηνών κάποιοι υπήρξαμε η πρώτη πεντάδα, κάποιοι μάλιστα η πρώτη τριάδα με τεράστια διαφορά από τους άλλους και κάποιοι που ήταν σε  πολύ υψηλές θέσεις στις προηγούμενες εκλογές είτε έπεσαν πάρα πολύ είτε δεν εξελέγησαν κιόλας. 

Εγώ κατέβηκα στην Β Αθηνών, είμαι στην ΝΔ δυόμιση χρόνια, έχω κυβερνήσει το υπ. Υγείας ένα χρόνο μόνο με περικοπές  και με δύσκολες αποφάσεις, έχω πει δημοσίως τα πιο αντιδημοφιλή πράγματα, δεν έχω κρυφτεί ποτέ και πήρα 71 χιλιάδες σταυρούς, το θεωρείτε επιτυχία ή αποτυχία;  Δείτε τι πήρε η ΝΔ στην Β Αθηνών το 2012 και τι πήρε το 2014, ανέβηκε στην Β'. Το βαρύ πυροβολικό ήταν και το 2012 στην Β' το βαρύ πυροβολικό  ήταν και το 2014

 

ΔΗΜ: Χάσατε στην Β' Αθηνών ή κερδίσατε;

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κερδίσαμε, ανεβήκαμε 7 μονάδες .

Η ΝΔ χάνει στην Β' Αθηνών πάντα, δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Β' Αθηνών.  Κατά το παρελθόν κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ τη Β, τώρα κέρδισε τη Β το νέο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς συζητάμε για το αν η Β' Αθηνών στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα  βοήθησε ή έβλαψε την ΝΔ  και η απάντηση είναι ότι την βοήθησε και πάρα πολύ. Εάν η Β' Αθηνών είχε ακολουθήσει την γενική εκλογική  κάμψη του κόμματος  δεν θα ήταν η διαφορά μας αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Δεν είπα ότι η ΝΔ πήγε εξαιρετικά, δεν είπε κανείς ότι είναι όλα καλά καμωμένα  όλη αυτή η συζήτηση που έχει ξεκινήσει από ορισμένους και καλώς την κάνουνε και εγώ χαίρομαι που κάποιοι την κάνουν στα όργανα είναι το πιο σωστό αυτό και να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τον κ. Ιωαννίδη, πολύ καλώς έκανε ο άνθρωπος και μίλησε μέσα στα όργανα .

 Ο κ.Ιωαννίδης εφόσον αυτά είναι αληθή μίλησε μέσα στα όργανα του κόμματος ως είχε δικαίωμα να μιλήσει, τώρα αν γίναν διαρροές  κατά την γνώμη μου κακώς γίνονται διαρροές από κλειστές συσκέψεις αλλά εν πάση περιπτώσει έτσι παίζεται το παιχνίδι και εγώ θα απαντήσω στον κ. Ιωαννίδη όταν βρεθούμε  στα όργανα την επόμενη φορά.

 

Για τις εξελίξεις στη χώρα

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η εξέλιξη στη χώρα είναι ότι ο κ. Τσίπρας  ή θα κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της παγκοσμίου πολιτικής ιστορίας ...που αν όμως  κάνει την κωλοτούμπα ο Τσίπρας πάει να πει ότι έχει “κλέψει” το αποτέλεσμα.  

Όταν δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας  και της κυβερνήσεως σε τριάντα μέρες από σήμερα γιατί δεν το ξέρουμε γιατί πριν προεξοφλήσαμε ότι θα κάνει κωλοτούμπα ο Τσίπρας, αν υποθέσουμε ότι την κάνει αυτή δεν θα είναι αναίμακτη για τον κ.Τσίπρα. Γιατί κωλοτούμπα θα πει ότι θα έρθει  στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσει όλα τα μέτρα που έχει το email Χαρδούβελη συν άλλα τόσα.

Να δω τον κ. Λαφαζάνη να εισηγείται στην Βουλή την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς και την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Θεσσαλονίκης και σας λέω δύο πράγματα που είναι γραμμένα στο πρόγραμμα και δεν αφαιρούνται άρα άμα θα κάνει κωλοτούμπα ο ΟΛΠ θα ιδιωτικοποιηθεί.

Αν κάνει αυτή την κωλοτούμπα αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει αυτό για την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης Τσίπρα άρα λοιπόν ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην μεγάλη εικόνα και ας κρατήσει η ΝΔ την ψυχραιμία της και την ενότητά της.

Εγώ δεν είπα ότι θα αναλάβει την διακυβέρνηση εγώ είπα ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της εθνικής ευθύνης, είναι το κόμμα που στις δύσκολες στιγμές του τόπου κρατάει την χώρα στην ευρωπαϊκής της πορεία. Η ΝΔ πρέπει να είναι ψύχραιμη και συμπαγής γιατί η πατρίδα θα την χρειαστεί . Δεν είναι αναγκαστικό ότι θα την χρειαστεί για να γίνουν εθνικές εκλογές και να κερδίσει, μπορεί να την χρειαστεί συμπαγή κοινοβουλευτικά, μπορεί να τη χρειαστεί συμπαγή για να μιλήσει με τους έξω, μπορεί να τη χρειαστεί συμπαγή για να κατεβάσει το κόσμο τους δρόμους, μπορεί να τη χρειαστεί συμπαγή για διάφορους λόγους . Άρα όταν μπροστά σου έχεις αυτό που είναι το μεγάλο δεν μπορείς να  ασχολείσαι με τα μικρά. Εφόσον λήξει το μεγάλο και θα λήξει κάποια στιγμή γιατί αυτή η συζήτηση έχει χρονικό ορίζοντα δεν είναι άπειρος ο χρόνος μπροστά μας, όταν τελειώσει το μεγάλο μετά θα μπορούμε με άνεση χρόνου να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα.