Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Α΄Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γκιουλέκας, παραχώρησε συνέντευξη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Αναφέρθηκε για τη νέα του συνεργασία με το Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Κ. Γκιουλέκας: Χαρά και τιμή να συμμετέχω και εγώ στη μάχη της ενημέρωσης και ειδικά στη Θεσσαλονίκη η οποία δυστυχώς περνάει δύσκολα και πολλά Μέσα έχουν κλείσει και οι φωνές έχουν συρρικνωθεί. Γι αυτό θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία των Παραπολιτικών θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς, για τη σημερινή ψηφοφορία – την ψήφο εμπιστοσύνης που αναζητά η Κυβέρνηση

Κ. Γκιουλέκας: Θεωρώ ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης τελειώνει αυτή η παρατεταμένη περίοδος εκλογολογίας, το κλίμα στην αγορά είναι τραγικό όπως σε όλη την ελληνική κοινωνία λόγω της κρίσης. Με αυτή την έννοια η παρατεταμένη εκλογολογία θα έσβηνε ουσιαστικά και την τελευταία ελπίδα και τις τελευταίες ελπίδες για μία αναζοπύρωση λίγο του οικονομικού κλίματος. Αρα είναι πολύ σημαντικό το ότι τελειώνει αυτή η παραφιλογογία για τις εκλογές. Βεβαίως έχουμε την προεδρική εκλογή που από εκεί εξαρτάται για το αν θα έχουμε εθνικές εκλογές ή όχι αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό το να μπορέσουμε αυτούς τους 5 μήνες να προχωρήσουμε με έναν προγραμματισμό.

Αναφορικά, με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα όσον αφορά τις υστερήσεις αυτές που παρατηρούνται, είναι λογικό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες – Εχει δώσει τα πάντα! Δηλαδή, μιλώντας στην έκθεση ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε τίποτα, έχει φάρμακα για κάθε νόσο – βέβαια το ζητούμενο είναι πόσο αυτά μπορούν να εφαρμοστούν – αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και αυτή είναι και η μεγάλη αμφισβήτηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν η πρόταση τους ήταν αξιόπιστη, θα ήταν τώρα στο 40% και στο 45%, μία εναλλακτική σοβαρή πρόταση μέσα σ αυτή την τραγική συγκυρία που ζούμε.

Από την άλλη πλευρά η πρωτοβουλία των κινήσεων, βρίσκεται στα χέρια της Κυβέρνησης, με την έννοια ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί για σημαντικά πράγματα τα οποία οφείλουμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό – εννοώ πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και κινήσεις… ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία με δόσεις 80, 90, 100 δόσεις για να μπορεί να δει άμεσα αποτελέσματα. Αν ο κάθε συμπολίτης μας – αυτός που καλείται να πληρώσει χρέη προς την εφορία, το Δημόσιο και κάθε μήνα θα πρέπει να βγάζει από το πορτοφόλι του, την τσέπη του 300 και 500 ευρώ, είναι σημαντικό όταν θα δει τις δόσεις να λειτουργούν άμεσα σε λίγες μέρες, να μπορεί πραγματικά να καταλάβει και τη διαφορά όταν θα κληθεί αντί για 300, 500 ευρώ, να δώσει 60, 70, 80 ευρώ το μήνα – θα είναι μία σημαντική ανάσα και ανακούφιση, η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που έρχεται και αυτά είναι εκ των ων ουκ ανευ, εαν δεν γίνουν αυτά τότε είναι λογικό πια ότι μιλάμε για καταβαράθρωση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά επειδή θα γίνουν αυτά, γιατί έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Αντώνης ο Σαμαράς – σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και τη δημιουργία ενός άλλου κλίματος μετά από κάποια ανάσα που θα πάρει ο Ελληνας πολίτης. Ο δρόμος είναι δύσκολος – έχουμε μπροστά μας ανηφόρα αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά είναι απαραίτητες ανάσες που πρέπει να δοθούν. Εαν δεν δοθούν αυτά δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο στην ελληνική κοινωνία να υπομείνει το οτιδήποτε άλλο.