Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ.Ομπάμα και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων για την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση και να ευχόμαστε να πετύχει και το ίδιο κάνω και εγώ, βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως αυτοί που είναι σήμερα στην κυβέρνηση όταν ήταν μια άλλη κυβέρνηση έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτύχει και τότε δεν θυμάμαι όλο αυτό τον κόσμο να βγαίνει και να λέει ότι πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση μας γιατί είναι για το καλό μας! Παρά ταύτα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε το ίδιο  άρα ξεκαθαρίζω ότι το συμφέρον της πατρίδος είναι πάνω από το συμφέρον όλων των υπολοίπων και άρα μακάρι να επιτύχει η κυβέρνηση.

Για την παρέμβαση Ομπάμα, έχω βάλει από χθες στο Twitter μου την ομιλία του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον όταν συναντήθηκε με τον κ.Σαμαρά τον Σεπτέμβρη του '14 θα διαπιστώσετε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ακριβώς τα ίδια. Τότε δεν θυμάμαι να έγινε τόσο μεγάλη φασαρία στην Ελλάδα πέρασε λίγο στο ντούκου.

Σε κάθε περίπτωση ευπρόσδεκτη η παρέμβαση Ομπάμα και αυτή που έκανε στον Σεπτέμβριο και αυτή που κάνει τώρα με την διαφορά ότι στην Ευρώπη το πρόβλημα με την Αμερική πάντα είναι  ότι οι Ευρωπαίοι λένε   καλές οι απόψεις των Αμερικάνων αλλά δεν βάζουν λεφτά. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι θετικό .

Οι ΗΠΑ είναι κατά της πολιτικής της Γερμανίας και της λιτότητας από την πρώτη μέρα. Μακάρι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα να επηρεάσει τη Γερμανία το μόνο που σας λέω είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά , δεν είναι ένας καινούργιος παράγοντας στην εξίσωση. Δεν είναι το σημείο στο οποίο κρίνεται η αλλαγή της σύμβασής μας με την Ευρώπη, η αλλαγή της σύμβασής με τους δανειστές μας που είναι οι Ευρωπαίοι, θα κριθεί  στην Ευρώπη.   

 

Για την “σύγκρουση” του κ. Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Από την ώρα που έγινε αυτή η σύγκρουση ο πρωθυπουργός, και σωστά, είτε με το άρθρο του στο Bloomberg είτε με σειρά τηλεφωνικών επαφών είτε επισπεύδοντας  την συνάντηση Βαρουφάκη -Σαπέν προσπάθησε να ανασκευάσει την αρνητική εντύπωση της ρήξης της Παρασκευής. Εάν δεν ήμασταν στην πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές και είχαμε μια ορθή αντιμετώπιση από τα Μέσα που δεν μπορεί να γίνει την πρώτη εβδομάδα της κυβερνήσεως το άρθρο του Τσίπρα το Σάββατο είναι το απόλυτο άδειασμα του Βαρουφάκη της Παρασκευής.   

Εγώ βλέπω ότι την πρώτη εβδομάδα της κυβερνήσεως  ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα του χρέους έχει φύγει από το ραντάρ από την ελληνική κυβέρνηση, δεν τίθεται καν.   

 

Για την συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν ανοίγει τώρα, η προηγούμενη κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο ένα από τα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης  ήταν η ανάγκη να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος και μάλιστα σε αυτό είχαμε την σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και την αρνητική γνώμη των ευρωπαϊκών θεσμών.

ΔΗΜ.: Εκεί πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας γιατί φαίνεται ότι ίσως αν βάζατε κάποια ζητήματα πιο πιεστικά μπορεί να είχατε πιο νωρίς αποτέλεσμα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρώτα από όλα δεν έχουμε τώρα αποτέλεσμα, μακάρι να έχουμε και εμείς το ζητάγαμε και είναι σωστό αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μειωθούν αυτοί οι στόχοι. Το πρόβλημα είναι ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος πηγαίνει για την αποπληρωμή του χρέους όταν λοιπόν θα μειώσεις το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος θα δίνεις για το χρέος κάθε χρόνο λιγότερα λεφτά άρα δημιουργείς τρύπα ως προς την αποπληρωμή του χρέους ... Για να αλλάξει αυτή η συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν φτάνει να συμφωνήσει ο Γιούνκερ πρέπει να πας στα κοινοβούλια να αλλάξεις τη συμφωνία. Για να πας στα κοινοβούλια και να αλλάξεις τη συμφωνία θα πρέπει να τους έχεις παρουσιάσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων.  Αυτά που ακούτε για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δηλαδή σταματάμε τις ιδιωτικοποιήσεις, παίρνουμε πίσω τους δημοσίους υπαλλήλους πιστεύετε ότι αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις που περνάνε από τα κοινοβούλια;

Προσπαθώ να εξηγήσω ότι για να κάνει συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ , που εύχομαι να την κάνει και αν μπορεί να είναι καλύτερη από την προηγούμενη θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω , για να το κάνει αυτό θα πρέπει να συνεννοηθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους τι εννοεί ο καθένας όταν λέει μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε έκπληξη βλέποντας τους δανειστές μας να είναι πιο ελαστικοί σε κάποια πράγματα απ' ότι μας παρουσίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 16η Φεβρουαρίου, το Eurogroup δηλαδή, όποιος περίμενε ότι θα αρχίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις βρισιές οι Ευρωπαίοι  δεν καταλαβαίνει πως δουλεύει η Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι χώρος πολιτισμένων ανθρώπων, εδώ έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που άρα οι Ευρωπαίοι την σέβονται, δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο από τις ευγενικές δηλώσεις εταίρων προς εταίρους. Όταν θα φτάσουμε στην συμφωνία, εγώ πιστεύω ότι ο κ.Τσίπρας πρέπει να κάνει συμφωνία και εγώ θα τον υποστηρίξω αν κάνει συμφωνία όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις που μπορεί να κρύβει μια δήλωση αβροφροσύνης. Αυτό έχει να κάνει με λογαριασμό, με χαρτί και μολύβι.