Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις καταστροφές στην Ήπειρό από τις έντονες βροχοπτώσεις

 

Α.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα στην Άρτα γιατί κάποια αναχώματα έχουν υποστεί ζημιές, θα δούμε πως θα εξελιχθεί εκεί γιατί η ποσότητα του νερού ακόμα δεν έχει εκτονωθεί, έχουμε προβλήματα. Ο καιρός  αυτή τη στιγμή έχει κατεβάσει θερμοκρασίες και αυτό είναι θετικό γιατί όταν ανέβηκαν προχθές οι θερμοκρασίες εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα με την έννοια ότι έλιωσαν τα χιόνια από τα βουνά  έβρεχε και καταρρακτωδώς και είχαμε στον Άραχθο για παράδειγμα παροχές προς το Πουρνάρι 2.500 κυβικά το δευτερόλεπτο, δεν έχουν ξανασυμβεί τέτοιες ποσότητες στην περιοχή.

Έχει αντιμετωπιστεί με πολύ συνεργασία, έχουμε ζημιές παντού σε όλη την Ήπειρο και σιγά -σιγά αρχίζουμε κομμάτι -κομμάτι να κάνουμε συσκέψεις για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τις πληγές.

 

Για το γεφύρι της Πλάκας

 

Α.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Είναι γεφύρι μεγάλο, πήρε το πάνω το τόξο δεν πήρε τα βάθρα. Εγώ πιστεύω ότι γίνεται, έχουμε προσφορά και από το Πολυτεχνείο να μας κάνει τη μελέτη αναστήλωσης, ό,τι χρειάζεται από αποτυπώσεις υπάρχουν σε μελέτη που έχουμε εμείς  στην Περιφέρεια θα τα δώσουμε στους ειδικούς να κάνουν το πρέπον.