Η βουλευτής της ΝΔ, κα Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα ποια είναι η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και τι περιμένουν από την νέα κυβέρνηση

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο με βάση ορισμένα πραγματικά δεδομένα είτε αυτά λέγονται εκπνοή της παράτασης του προγράμματος, ρευστότητα, αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας  και ο χρόνος είναι πολιτικά συμπυκνωμένος .

Από την άλλη πλευρά  είχαμε έναν προεκλογικό λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τώρα σε επίπεδο κυβέρνησης μέσα σε μια εβδομάδα έχουμε δει όλη τη γκάμα, από εξαγγελίες που σε επίπεδο παροχολογίας ξεπερνούν τις προεκλογικές εξαγγελίες και προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τον κάθε υπουργό, από μαζέματα που ακόμα κάνουν και πρόσκληση σε επενδυτές  ενώ την ίδια στιγμή έχει ειπωθεί ότι δεν αναγνωρίζονται οι συμβάσεις ή ότι θα κρατικοποιηθούν τα πάντα.  Μετά βλέπουμε μια ανοιχτή σύγκρουση με τον κ. Βαρουφάκη και ξαφνικά εχθές βλέπουμε κάτι άλλο  από τον κ. Βαρουφάκη το οποίο  μπορεί να μην με εξέπληξε  από την άποψη ότι πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάω για τον διαφορετικό πολιτικό λόγο που εξέφραζε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας... 

Πως μπορείς να έχεις μια συνεπή και ομοιογενή αντιμετώπιση μέσα σε μια εβδομάδα όταν αυτά που βλέπεις είναι  τόσο αντίθετα.

Γενική πολιτική μας ερμηνεία είναι ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη χώρα και ότι εμείς σαν αντιπολίτευση θα είμαστε υπεύθυνοι.  

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι όλοι μας θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες που έχουν υποφέρει τόσα χρόνια , αυτό δεν είναι μονοπώλιο της παρούσας κυβέρνηση.

 

ΔΗΜ: Όχι το θέμα είναι πως το πετυχαίνει κανείς;

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ακριβώς αυτό είναι το θέμα εκεί αλλάζει το αφήγημα του καθενός. Όταν λοιπόν εγώ ακούω τον κ. Βαρουφάκη στην Γαλλία να λέει ότι τελικά δεν θα έχουμε μνημόνιο αλλά θα έχουμε ένα συμβόλαιο και τελικά εμείς θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τελικά η Τρόικα δεν θα λέγεται Τρόικα αλλά θα λέγεται Τρίο κουαρτέτο  ή πως θα λέγεται αυτά δεν είναι ουσιαστικά πράγματα, βαφτίζουμε το κρέας ψάρι. Είναι επικοινωνιακά πράγματα. Η ουσία είναι ποιοι θα είναι οι όροι της νέας συμφωνίας.

Εγώ δεν βλέπω κάποια ασυνέπεια στην στάση μας υπό την έννοια ότι προειδοποιούμε ότι οι συγκρούσεις και οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να έχουν μεγάλο ρίσκο και από την άλλη πλευρά όταν λέει ο κ.Τσίπρας την μια μέρα εγώ θα πρωτοτυπήσω και τις εξαγγελίες μου θα τις κάνω πράξη σαν κυβέρνηση όταν την επόμενη μέρα βλέπεις ότι εκεί που μια κορυφαία εξαγγελία που είναι ότι ¨¨εμείς θα διεκδικήσουμε διαγραφή του 50 ή 60% του χρέους  γίνεται “ε! και μια επιμήκυνση καλή είναι” με συγχωρείτε δεν είναι τήρηση των εξαγγελιών 

 

Ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος δεν βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

ΔΗΜ: Ο κ. Σαμαράς δεν το είδε, είπε ότι η ΝΔ άντεξε δεν είπε ότι ηττήθηκε.

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εντάξει είπε το ένα κομμάτι το οποίο είναι αληθές , δεν είναι ψευδές ότι η ΝΔ έκανε μια πάρα πολύ σκληρή πολιτική, κράτησε τη χώρα όρθια και άντεξε σε επίπεδο εκλογικού ποσοστού αλλά δεν είναι ότι δεν βλέπει κανείς την  διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτά τα οποία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπε κανείς ποτέ ότι στη ΝΔ ότι δεν θα μεταβολίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και δεν θα το συζητήσουμε  και δεν θα αναλύσουμε την στρατηγική και εκεί μέσα βεβαίως  θα υπάρχουν και φωνές  κριτικής. Όλες οι απόψεις πρέπει να ακουστούν και πρέπει να μας βοηθήσουν και να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι συνέβη στις εκλογές και πριν από αυτό αλλά να  βοηθήσουμε να χαράξουμε μια στρατηγική αντιπολιτευτική.

 

Για την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ δεν έχω σκοπό να αδικήσω κανέναν απλά αυτά που βλέπουμε την μια μέρα είδαμε μια έντονη σύγκρουση, την άλλη μέρα είδαμε έναν πιο ήπιο λόγο. Κατά την άποψή μου δεν πρέπει να μπερδεύουμε τον πολιτικό πολιτισμό και το αυτονόητο που είναι ότι φυσικά οι Ευρωπαίοι δέχονται ότι υπάρχει μια καινούργια κυβέρνηση που προέρχεται από δημοκρατικές διαδικασίες  και κατά βάση λένε για να ακούσουμε  τι έχουνε να μας προτείνουν, ούτε αυτοί νομίζω ότι εισπράττουν ακόμα ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυβέρνηση ακούγοντας και αυτοί τους υπουργούς από τη μια και τον κ. Τσίπρα από την άλλη, βλέποντας την συνάντηση με τον κ. Νταισελμπλουμ και ακούγοντας τώρα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης στο εξωτερικό. Έχουμε δρόμο ακόμα και για να μην αδικήσουμε κανέναν  θα πρέπει να ακούσουμε και προγραμματικές δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι μια πιο συντεταγμένη τοποθέτηση...       

 

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την άποψή ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι “αριστερή παρένθεση”

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : Πρέπει να δούμε  τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μπορέσουμε να την κρίνουμε αλλά το σενάριο του ότι η κυβέρνηση οδηγεί την κατάσταση στα άκρα ή ότι μέσα από μια στρατηγική ακόμα και συγκροτημένη δική τους  οδηγούμαστε σε μια κατάσταση απρόσμενη και ατυχηματική δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα. 

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει και να έχει μια δική της πολιτική ρότα αλλά οφείλει επίσης να αντιδρά σε αυτά που βλέπει. Όταν αυτά που βλέπει είναι συγκεχυμένα θα πρέπει να αντιδρά σε κάθε τι αλλά δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, περιμένω να ακούσω.  

 

Ερωτηθείσα  γιατί δεν έγινε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο πρόεδρος της ΝΔ μου έκανε μια πολύ τιμητική πρόταση να γίνω γραμματέας της ΚΟ αλλά δυστυχώς μετακομίζω εκλογική περιφέρεια και οικογενειακή μερίδα οπότε σε αυτό το πλαίσιο θεώρησα ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν μπορώ να αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο στα καθήκοντα αυτά.