Ο ευρωβουλευτής και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κος Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο  Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την διαπραγμάτευση

 

Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μακάρι για το καλό της χώρας να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε και αρωγοί αυτής της προσπάθειας όσο βέβαια είναι σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμιστικό, μικρότερων βαρών για τις ευπαθείς ομάδες και βέβαια όλα αυτά εντός της ζώνης του ευρώ. Βέβαια είναι πολύ εύκολο να λες πολλά πράγματα έξω από το χορό τώρα η κυβέρνηση που μπήκε στα βαθιά θα δούμε σύντομα τα αποτελέσματα. Εγώ δεν θέλω να σταθώ στα επικοινωνιακού χαρακτήρα  τεχνάσματα ή σε τακτικισμούς θα σταθώ στο τέλος στον λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης σε σχέση με τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν.

Όλα θα τα αξιολογήσουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και εμείς σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν θα έχουμε την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ “όχι σε όλα” αλλά μια γόνιμη αντιπολίτευση που θα σταθεί διπλά τους  σε ότι αφορά τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Ερωτηθείς ποιος είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ

 

Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση,  είχε ένα πάρα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, δεν θέλω να μιλήσω για τους παράγοντες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα είναι γνωστοί το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Στόχος μας είναι να γίνει ένα δημοκρατικό μεγάλο συνέδριο, να έρθει η βάση του ΠΑΣΟΚ να οριοθετήσουμε ξανά το ιδεολογικό μας πλαίσιο, τις θέσεις μας, να αξιολογήσουμε την μέχρι σήμερα πορεία μας και σε αυτό το πλαίσιο να κάνουμε κάποιες αλλαγές που θα μας δώσουν την δυνατότητα να δούμε το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο , δεν θα αλλάξουμε πρώτα την ηγεσία και μετά να κουβεντιάσουμε πως θα ράψουμε ένα κουστούμι ας πούμε  την παράταξη στον επόμενο αρχηγό αλλά πως θα οριοθετηθεί η παράταξη και μετά να δούμε μέσα από αυτή την νέα οριοθέτηση ποιος μπορεί να την εκφράσει καλύτερα.

 Η προσπάθεια είναι σημαντική πιστεύω ότι μέχρι το Μάιο να έχουμε κάνει όλες τις κατάλληλες κινήσεις για να πετύχουμε αυτή η νέα προσπάθεια προς το συνέδριο 

 

Ερωτηθείς αν σε αυτή την προσπάθεια χωράει ο κ. Παπανδρέου και τα στελέχη που τον ακολούθησαν

 

Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σε αυτή την προσπάθεια χωράει η βάση του ΠΑΣΚ που είτε για συναισθηματικούς λόγους ακολούθησε τον κ. Παπανδρεου είτε για λόγους ότι δεν άντεξε την κρίση πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ πιστεύω ότι αν επαναπροσεγγίσουμε τον κόσμο με έναν προγραμματικό λόγο και καταλάβουν και πάρα πολλοί πολίτες ότι όλα αυτά τα εύκολα που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουν και να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στέκεται κανείς ότι χθες όλοι αυτοί που έλεγαν και μια καλή κουβέντα είπαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα  στο χρέος. Δεν ακούω να το λένε σήμερα οι δημοσιογράφοι.

...Εμείς με ένα σύγχρονο πρόγραμμα,  ξανακουμπώντας στην λαϊκή μας βάση, τους ανθρώπους που δεν άντεξαν την κρίση, κάνοντας μια ανανέωση όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά σε κουλτούρα και αντίληψη το ΠΑΣΟΚ και γενικά το πολιτικό προσωπικό  χρειάζονται ένα άλλο αξιακό κωδικά. 

 

Ερωτηθείς αν θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσει την ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ

 

Ν.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία το ΠΑΣΟΚ να είναι στο 4,7% και να εμφανίζονται 10-15 άτομα να θέλουν να γίνουν αρχηγοί ΠΑΣΟΚ αυτό το θεωρώ λάθος μήνυμα στην κοινωνία .

Ας στείλουμε ένα μήνυμα και ως νέοι άνθρωποι ότι θα χτίσουμε μια νέα συλλογικότητα και ας είναι ο καθένας από εμάς ένα σπυρί αυτής της προσπάθειας αρκεί η προσπάθεια να επιτύχει και αν επιτύχει θα έχουνε δικαιωθεί οι φιλοδοξίες μας. Γιατί η μεγαλύτερη φιλοδοξία που πρέπει να έχει κάθε νέος άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από όλα να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ σύγχρονο, αξιοκρατικό, με μια νέα αντίληψη για την πολιτική.       

 

 

Τέλος σχετικά με το κλίμα που επικρατεί - ιδιαίτερα από τις εκλογές του Ιανουαρίου και έπειτα, είπε πως "το ΠΑΣΟΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση με ένα κακό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως στο συνέδριο θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση του κόμματος αλλά και του νέου πλαισίου. Όσο για τα σενάρια 10 και 15 υποψηφίων προέδρων ενός κόμματος του 4,7% πρέπει να σταματήσουν".