Η πρώην βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει και κανείς δεν μπορεί να προτρέξει, συγκλίνουμε βέβαια οι περισσότεροι ότι στο τέλος θα υπάρξει μια σύγκλιση μεταξύ αυτών που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Σαμαρά  με αυτό που πρόκειται να γίνει με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η είδηση βέβαια είναι ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής επιπλέον αίτημα για  έκδοση εντόκων γραμματίων 10 δις ευρώ θέλει η Αθήνα, αυτό ήταν το αίτημα του κ.Βαρουφάκη στον κ. Μοσκοβισί και τον κ.Σαπέν ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Άρα το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία και από εκεί θα  ξεκινήσουν οι οποιεσδήποτε  κριτικές ή παραδοχές αυτής της ιστορίας.

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Για μένα η πρώτιστη είδηση είναι ότι βγήκε το ΣΔΟΕ παγανιά, αυτό είναι που θα δοκιμάσει τις αντοχές ή τις αναμονές μεγάλης μερίδας της κοινωνίας με την έννοια ότι επιστρέφουμε και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα. Η παρατεταμένη πρόεδρο εκλογική περίοδος, η εκλογική και τώρα η μετεκλογική έχει κυριολεκτικά παραλύσει τα δημόσια έσοδα και αυτό είναι ο υπαρκτός καθημερινός κίνδυνος για όλη την κοινωνία. Δηλαδή να κοιτάξουμε τώρα πως θα μαζέψουμε το μαγαζί γιατί πολλοί πίστεψαν ή βολεύτηκαν σε εξαγγελίες ότι θα γίνει σεισάχθεια, θα χαριστούν τα χρέη τώρα όμως αρχίζει η δύσκολη πραγματικότητα. 

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή κυρίως θα απευθύνονται στους λαλίστατους από την πρώτη στιγμή υπουργούς οι οποίοι θα πρέπει να πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

 

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Η αρθρογραφία μου το τελευταίο ειδικά εξάμηνο από τον Ιούνιο που έγινε ο ανασχηματισμός και μετά ήταν προσανατολισμένη ακριβώς σε αυτά που λέω σήμερα. Είχα γράψει ένα άρθρο με τον τίτλο “ο λαϊκισμός βλάπτει σοβαρά και την ΝΔ”, απλώς τώρα θα ξαναγράψω άλλο άρθρο   με μια μικρή αλλαγή στον τίτλο “να που ο λαϊκισμός έβλαψε την  ΝΔ”. Έγινε ένας καταστροφικός ανασχηματισμός, δεν ήταν καν λάθος.

 

ΔΗΜ: Αυτά έγιναν και καταγράφηκαν, τι αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνει η ΝΔ τώρα

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Τώρα από όλα η ΝΔ θα πρέπει να είναι εν αναμονή και των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, μιλάω κυρίως για το πρώην κυβερνητικό επιτελείο και την κοινοβουλευτική ομάδα και για τον πρώην πρωθυπουργό, να είναι εν αναμονή για να αρχίσουν τον ορθό αντιπολιτευτικό λόγο μετά τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα. Να είναι επίσης εν αναμονή για να υπενθυμίζουν κάτι που ξέχασαν κατά την προεκλογική περίοδο  το γεγονός ότι η Ελλάδα  μπήκε σε τάξη και σειρά με πολύ σκληρά μέτρα από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και επίσης θα πρέπει όλοι να κάτσουν να συζητήσουν, βουλευτές και μη, για την πραγματικά διάσταση που απαιτείται πλέον για την Νέα ΝΔ αναφορικά με την στόχευση της ειδικότερα στον ιδεολογικό της κορμό.

Εκεί υπήρξε ένα πρόβλημα γιατί η συνεχής στόχευση ορισμένων προς την άκρα Δεξιά της Δεξιάς και φιλελεύθερης ΝΔ είδατε ότι οδήγησε σε λάθος αποτέλεσμα γιατί η εθνικιστική ή λαϊκή ή ακροδεξιά είδατε ότι βρήκε εύκολο μαξιλάρι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Υπάρχει ένας “αδέσποτος” κόσμος ιδίως η μεσαία τάξη και ειδικότερα οι έμποροι, οι νέοι επιχειρηματίες, οι νέοι αγρότες οι οποίοι χρειάζονται ένα πιο σαφή ιδεολογικό κορμό από την  πλευρά της ΝΔ που έχει να κάνει με τις νέες γενιές πολιτών που δεν μπορούν να είναι κομματόσκυλα ούτε θα γίνουν ποτέ...

 

Ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα αρχηγού στην ΝΔ

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Αυτή ειδικά την περίοδο δεν πρέπει να υπάρξει θέμα αρχηγού. Το πρώτιστο είναι η πραγματική διερεύνηση της ιδεολογίας και της πρακτικής χωρίς λαϊκισμούς και ακραίες προσεγγίσεις.

 

ΔΗΜ.: Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει ένα συνέδριο ;

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Οπωσδήποτε αλλά αυτά ουδόλως απασχολούν  τον κόσμο, όταν έχουμε ένα τρίμηνο πάρα πολύ κρίσιμο που μπορεί να δώσει και το στίγμα ότι τελικά η συντριπτική ήττα της ΝΔ ήταν βασισμένη κυρίως στο ένστικτο του ψηφοφόρου και όχι στην πραγματικότητα. Γιατί σιγά-σιγά αποδεικνύεται ότι ο Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία και η συγκυβέρνηση του και ότι ορισμένες κατευθύνσεις ως προς την Ευρώπη ήταν πετυχημένες. Άρα στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει τίποτα παρά μόνο αργότερα αν  η Ελλάδα σταθεροποιηθεί, αν έχουμε ένα καλό δρόμο τότε θα γυρίσουμε στο να συζητάμε τα εσωκομματικά μας και τα ιδεολογικά μας.