Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, κος Νίκος Κιουτσούκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την πρότασή του για έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας στην ΝΔ

 

Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: Αυτά που αναφέρω στην επιστολή είναι τα αυτονόητα. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ΔΑΚΕ δίνει την μάχη για το αυτονόητο, είναι λογικό ότι μετά την σειρά σκληρών μέτρων που έχει λάβει και η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως η αποδοχή της πολιτικής επιλογής του κ. Παπανδρέου, το να συνεχίσουμε δηλαδή ως κυβέρνηση αυτή την πολιτική προφανώς έδιωξε την βάση της ΝΔ.

Δεν νομίζω ότι εκφράζω κάτι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει ο μέσος Έλληνας, από αυτό που εκφράζει η κοινωνική βάση της ΝΔ. Η κοινωνική βάση της ΝΔ είναι στα κάγκελα πλέον. 

Εγώ παρότι είναι διαγραμμένος από την ΝΔ δύο φορές δεν έχω πάψει να αισθάνομαι Νεοδημοκράτης γιατί η παράταξη τη δική μας είναι παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας. Είναι παράταξη του διαλόγου, είναι παράταξη της εθνικής συνεννόησης. Δεν ήταν ποτέ παράταξη των άκρων και του διχαστικού λόγου. 

Πονάω για την παράταξη και πονάω όταν η παράταξή χάνει τον προσανατολισμό της, χάνει το ιδεολογικό της πρόσημο. Ας διαβάσουν αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα νεοφιλελεύθερο, ας διαβάσουν την ιδρυτική διακήρυξη του Κ. Καραμανλή για να καταλάβουν σε πόσο λάθος δρόμο βρίσκονται.

 

Για τον κ. Σαμαρά

 

Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: Αναγνωρίζω ότι ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την ΝΔ σε μια πολύ δύσκολη καμπή όμως το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών του Μαΐου μετά από εκείνα τα περιβόητα Ζάππεια θα έπρεπε να τους προβληματίσει όλους στην ΝΔ.

Το δε αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έπρεπε να τους χτυπήσει το καμπανάκι, δυστυχώς, κανένα καμπανάκι από αυτά  που χτυπούσε η ΔΑΚΕ και εγώ προσωπικά δεν έγινε αντιληπτό από την παράταξη. Και αυτό φαίνεται σήμερα γιατί ακόμα και σήμερα κάποιοι σύμβουλοι  του κ. Σαμαρά του λένε περίμενε γιατί θα υπάρχει αριστερή παρένθεση, σε δύο μήνες θα μας παρακαλάει ο κόσμος να κυβερνήσουμε. Αυτά δεν μπορεί να λέγονται, ο κόσμος είναι πλέον αγανακτισμένος, έχει φτάσει στο μη παρέκει.

 

Ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες για να αλλάξει η ηγεσία στην ΝΔ

 

Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: Θα πρέπει να υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες να λειτουργήσουν επιτέλους τα όργανα της παράταξης έτσι ώστε να δοθεί και στον κ. Σαμαρά η δυνατότητα να ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του ελληνικού λαού.