Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις κυβερνητικής κινήσεις

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Οι κινήσεις που γίνονται είναι κινήσεις τακτικής και όχι κινήσεις στρατηγικής. Εγώ δεν θα σπεύσω να πω ότι αυτό είναι λάθος γιατί δέκα μέρες κυβέρνηση είναι να μην τα ζητάμε όλα από το Α μέχρι το Ω αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική  βάσει της οποίας θα γίνονται από τις επαφές μέχρι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Μου έδωσε την εικόνα των παλιών καλών επιθεωρήσεων στο θέατρο Ακροπόλ που είναι η έναρξη με όλο το θίασο επί σκηνής μετά είναι τα σόλο νούμερα, που είδαμε τους υπουργούς τις δύο πρώτες μέρες ο καθένας να βγαίνει μόνος του να μοιράζει υποσχέσεις που όλα αυτά μαζί ήταν 7 δις και μετά πάμε για το grand finale. Κυρίαρχος σε αυτό το σόλο ήταν ο επικοινωνιακός κ. Βαρουφάκης ...

 

Για την τακτική της ΝΔ ως αντιπολίτευση

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η ΝΔ ιστορικά ποτέ δεν βάσισε την επάνοδό της στην εξουσία στο να αποτύχει η άλλη κυβέρνηση ή να καταστραφεί η χώρα. Αυτό είναι έξω από την ιδεολογία μας, είναι έξω από τις αρχές της παράταξής μας. Μακάρι να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι είχαμε πετύχει εμείς, μακάρι. Κρατώ πολλές αμφιβολίες, είναι νωρίς ακόμα πρέπει να φτάσουμε τέλος Μαρτίου να δούμε που έχει καθίσει η μπίλια, τι σημαίνει το νέο συμβόλαιο. Η μετονομασία του μνημονίου σε νέο συμβόλαιο έμενα με αφήνει παγερά αδιάφορο, τι περιέχει το νέο συμβόλαιο θέλω να δω και βεβάιως  δεν ανήκω σε αυτούς που δυσαρεστήθηκαν επειδή υπάρχει απόκλιση σε σχέση με τα προεκλογικά που είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ περί του κουρέματος του χρέους. Δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα μια άλλη πρακτική θα υιοθετηθεί και εκεί θα γίνει μια αντιπαράθεση εμείς θα λέμε είπατε ψέματα στο λαό αυτοί θα λένε τα δικά τους αλλά εμένα με ενδιαφέρει να δω ποιο θα είναι το τελικό δια ταύτα.       

Ήμουν και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει αλλαγή της στάσης σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική και επειδή πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν άλλου είδους πράγματα στο εσωτερικό της χώρας, τέτοιου είδους θεσμικές αλλαγές που εκεί θα δοκιμαστεί και θα είναι ένα crash test δηλαδή για την συνοχή αυτής της περίεργης κυβέρνησης .  

 

Για την ενδεχόμενη πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  καταδίκης των ΑΝΕΛ για την συνεργασία τους με το ΣΥΡΙΖΑ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Οι Ευρωπαίοι θα παίξουν τα δικά τους παιχνίδια και όταν λέμε Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα μην νομίζετε ότι και εκεί υπάρχει  ομοιογένεια γιατί αν δεν κάνω λάθος μέσα σε αυτό το κόμμα ανήκει και το κόμμα του κ. Ερντογάν. Ε! λοιπόν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν μιλάνε για ελληνικά κόμματα, μη μας κουνούν και συνεχώς το δάχτυλο. 

 

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Όσο πιο γρήγορα αποδεχθείς τα πραγματικά γεγονότα τόσο γρηγορότερα βρίσκεις και τον νέο βηματισμό σου. Δηλαδή το να προσπαθούμε να πούμε ότι επειδή χάσαμε μόνο 1,5 % σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου άρα δεν ηττηθήκαμε, αυτό είναι λάθος.  Χάσαμε τις εκλογές με 8,5%, το ότι κρατήσαμε το 27,5 από το 29 αυτό οφείλεται στο DNA  της ιστορίας της παράταξής μας. Και πατάς πάνω σε αυτό το 27,5 για την νέα επανεκκίνηση της παράταξης και του κόμματος όταν όμως αρνούμεθα να αποδεχτούμε ότι χάσαμε αυτό φέρνει καθυστέρηση στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Η πρώτη κίνηση είναι ότι έχουμε αύριο κοινοβουλευτική ομάδα, κύριος λόγος αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να εκλεγούν τα νέα όργανα, να καθοριστεί η τακτική μας ώστε να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκροτημένοι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αυτό όμως  πρέπει να συνοδευτεί με δέσμευση από τον πρόεδρο του κόμματός ότι σε πολύ γρήγορο διάστημα θα γίνει εκ νέου συνεδρίαση είτε της ΚΟ είτε ακόμη καλύτερα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου πρέπει να μιλήσουμε για την αποτίμηση του  εκλογικού αποτελέσματος. Τι φταίει και ποιος φταίει.

Χωρίς εμπάθειες με αγάπη στην παράταξή μας πρέπει αυτά να τα  συζητήσουμε ανοιχτά και ενδεχομένως η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να συζητήσουμε και το ενδεχόμενο ενός εκτάκτου συνεδρίου επανεκκίνησης της παράταξης.

Όλα τα υπόλοιπα περί φιλοδοξιών του Α ή του Β για αλλαγή ηγεσία και όλα αυτά όποιος θέλει να το βάλει μόνος  του στο τραπέζι. Αυτά τα σούξου- μουξου και τα πήγαινε-έλα στο γραφείο του κ. Καραμανλή ο οποίος για μένα είναι η μοναδική εγγύηση ενότητας της παράταξης,  δημιουργούν εντυπώσεις  οι οποίες δεν είναι επ' ωφελεια του τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Δεν φιλοδοξώ να ηγηθώ και να βάλω τέτοια θέματα αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βλάψει την ενότητα της λαϊκής βάσης της παράταξής μας.