Ο βουλευτής της ΝΔ , κος Κώστας Γκιουλέκας , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

ΔΗΜ:  Να υποθέσω ότι εσείς δεν επενδύεται στην καταστροφή της χώρας για την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία και σας το λέω γιατί υπάρχει μια εμπεδωμένη άποψη ότι η ηγεσία της ΝΔ, ουσιαστικά χωρίς να το λέει δημοσίως, επενδύει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ μήπως και επισπευσθεί η επιστροφή του κ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία 

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αλίμονο αν εμείς πηγαίναμε αυτή τη στιγμή κόντρα στις διακηρύξεις μιας πατριωτικής παράταξης που ήταν η ΝΔ και ποντάραμε στην καταστροφή της χώρας.

 

ΔΗΜ: Δεν είστε και πολύ κοντά στις αρχές του Κ. Καραμανλή

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συζητήσουμε σίγουρα  αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ ειλικρινά σας λέω ότι εύχομαι να πετύχει η νέα κυβέρνηση για να πετύχει η πατρίδα μας. Γιατί αυτή η μάχη που δίνεται είναι μια μάχη εθνική όπως και οι μάχες  που έδινε η ΝΔ ήταν μάχες εθνικές από τις οποίες κερδισμένη  ή χαμένη βγαίνει η πατρίδα μας. Άρα με αυτή την έννοια σαφώς και με ενδιαφέρει να πετύχει η κυβέρνηση για να πετύχει ο τόπος άλλο αν διατηρώ αρκετές αμφιβολίες για το πως μπορούν να συνταιριάξουν όλα αυτά τα οποία έχουν εξαγγείλει.  Σε κάθε περίπτωση σαφώς και το εύχομαι και το ελπίζω και θα στηρίξω όπου μπορώ σωστές προσπάθειες για να πετύχει η πατρίδα μας

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ΝΔ ηττήθηκε ή κέρδισε στις εκλογές

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ δεν ξέρω άλλα μαθηματικά από αυτά που έμαθα στο σχολειό, δυστυχώς υπάρχει μια βαριά ήττα, είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες  πίσω η ΝΔ από ένα ΣΥΡΙΖΑ που πριν από τέσσερα- πέντε χρόνια ήταν στο 3 -4%. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά και πρέπει να  ψάξουμε να δούμε ποια ήτανε τα αίτια και ποιοι ήταν οι αίτιοι για αυτή την ήττα . Αλίμονο αν τα κουκουλώσουμε ,  τα βάλουμε κάτω από το χαλί, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και φύγουμε.

Βεβαίως είναι θετικό ότι η ΝΔ συγκράτησε  αρκετές δυνάμεις της αλλά το 28 μπορεί εύκολα να γίνει 8% εάν εμείς δεν διορθώσουμε τα λάθη μας και αν δεν φροντίσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να δούμε που ήταν τα λάθη και ποια δεν πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον.

 

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την 13η σύνταξη

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Νομοσχέδια που κινούνται σε μια σωστή κατεύθυνση βεβαίως θα τα ψηφίσουμε αρκεί να μην είναι νομοσχέδια τα οποία κατά την δική μας άποψη δυναμιτίζουν όλα αυτά τα οποία ο ελληνικός λαός  με θυσίες κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια, οδηγηθήκαμε από την χρεοκοπία στο να αρχίζουμε να κάνουμε κάποια βήματα στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση μην έρθουν κάποια νομοσχέδια και τινάξουν όλες τις θυσίες στον αέρα. Σε αυτά σαφώς και θα είμαστε αρνητικοί αλλά κάθε τι που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση βεβαίως να το στηρίξουμε.

Θα ήταν τραγικό η ΝΔ να έρθει και  να πει ότι κάνω μια τυφλή αντιπολίτευση, αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ως χθες, όχι εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε μια τέτοια καταστροφική πολιτική γιατί για μας το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό.

Το λέω αυτό γιατί αυτό λέει η κοινή λογική, δεν θα μπορούσα να δώσω λόγο στους συμπολίτες μου όταν θα με ρωτούσαν “καλά κάτι που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση γιατί το καταψήφισες;” Τι θα τους έλεγα γιατί απλώς και μόνο μου είπαν να κάνω αυτό ή το άλλο; Όχι, είμαστε βουλευτές δεν είμαστε πιόνια.