Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν το θέμα περί πιέσεων  βουλευτών για την προεδρική εκλογή παίρνει αυτές τις διαστάσεις μόνο για λόγους πόλωσης και πολιτικής αντιπαράθεσης ή έχει βάση

"Περιμένω με ενδιαφέρον την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, θα περίμενα αυτό να έχει να γίνει και νωρίτερα γιατί τα δημοσιεύματα είναι κάποιων εβδομάδων.

Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο που να μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στην δικαστική έρευνα, εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ό, τι και αν κάνουν Σαμαράς και Βενιζέλος το 180 είναι άπιαστο όνειρο.

Και για αυτούς που παριστάνουν τους έκπληκτους όταν ακούνε για πιέσεις , για παροχές και τα λοιπά θέλω να τους πω ότι η πολιτική ιστορία της χώρας είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα και επίσης ότι η πολιτική ζωή της χώρας και όσοι μετέχουμε σε αυτή δεν μοιάζει με παράδεισο.

Το συμφέρον της χώρας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή όχι σε μια τυφλή πόλωση και σε ένα φανατισμό με πάθη που θυμίζουν την δεκαετία του '50 αλλά η σκληρή αντιπαράθεση προτάσεων για το σήμερα και το αύριο με επίκεντρο την οικονομία".  

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

"Η χώρα χρειάζεται να εκλέξει Πρόεδρο με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Και επίσης έχουμε πει πολύ πριν ανοίξει αυτή η συζήτηση περί προεδρολογίας ότι στα ψηφοδέλτιά μας θα  επιδιώξουμε ανοίγματα αξιόπιστα πολιτικά και σε δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να συμφωνούν με το πρόγραμμά μας και αρκεί να αξιολογήσουμε ότι προσθέτουν και δεν αφαιρούν ... Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια μια δύναμη που είναι σε τροχιά νίκης στις εκλογές και φαβορί για την διακυβέρνηση του τόπου μετά από αυτές και  επειδή είναι πάρα πολλοί στην πόρτα για να μπουν στα ψηφοδέλτιά μας θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια συλλογική  αυστηρή αξιολόγηση για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμη και αν έχουμε  αυτοδυναμία εμείς θα επιδιώξουμε συμμαχίες και συνεργασίες και μέσα στην Βουλή και κυρίως στην κοινωνία. Εάν δεν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε την συγκρότηση μιας κυβέρνησης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αν είναι δυνατόν και λαϊκής πλειοψηφίας. Δεν αποκλείω κανέναν από αυτές τις συζητήσεις, το βέβαιο είναι ότι με τις δυνάμεις που σήμερα συγκυβερνούν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, την ΝΔ δεν υπάρχει περιθώριο". 

ΔΗΜ: Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου ή το ΠΑΣΟΚ εν γένει;

Δ. ΠαπαδημούληςΕάν το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές μπει στην Βουλή, αλλάξει πολιτική και αποφασίσει να συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ είμαι βέβαιος ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος τότε θα αξιολογήσουν την υπόθεση.

Το ερώτημα θα τεθεί στις δυνάμεις που θα μπουν στην ελληνική Βουλή εάν είναι διατεθειμένες να συμμετάσχουν, να στηρίξουν ή να ανεχθούν μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του. 

Για την πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

"Το επιχείρημα ότι έπεσε το Χρηματιστήριο διότι ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστείο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες από τις ευρωεκλογές και μετά.

Αν υπάρχει κάτι αυτή την περίοδο διαφορετικό είναι η εναγώνια προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να προεξοφλήσει πράγματα που δεν υπάρχουν. Όπως ότι τελειώνει το μνημόνιο μέχρι το Δεκέμβρη, φεύγει το ΔΝΤ πράγματα που διαψεύδονται από τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Βεβαίως έχουμε μπροστά μας την προεδρική εκλογή και την αδυναμία του διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου να συγκεντρώσουν τους 180 αλλά για την πολιτική ρευστότητα που τροφοδοτείται νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος  οφείλεται στην παταγώδη κυβερνητική αποτυχία.    

Προφανώς η διεθνής Δεξιά  το διεθνές οικονομικό κατεστημένο προτιμά τη βολική  κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου  από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφέας που θα μας γυρίσει στην δραχμή και θα σπέρνουν οι ουρανοί φωτιές, που  έπιανε το 2012, δεν πιάνει πια το 2014".