Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Νίκος Παππας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη δήλωση της κας Βούλτεψη για τα κλειστά ΑΤΜ

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Θα πρέπει να προσέξει η κα Βούλτεψη και ο κ. Καλαντζής που παίζουν και έναν θεσμικό ρόλο πέρα από το κομματικό τους πόστο, να μιλούν δίνοντας οι ίδιοι ένα βάρος σε αυτά που λένε. Να μην απομειώνουν διαρκώς με τις παρεμβάσεις τους το ειδικό βάρος των δηλώσεών τους, να μην γίνουν Παγκαλογεωργιάδηδες. Αυτό είναι η ύστατη τιμωρία για έναν πολιτικό να μιλάει, να φωνάζει, να ουρλιάζει και να μη δίνει κανένας σημασία. Το φιάσκο του κ. Γεωργιάδη θα έπρεπε να τους βάλει μυαλό αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν προσωπική του υπόθεση και επιλογή το να μιλήσει έτσι.  

ΔΗΜ: Πιστεύετε δηλαδή ότι έχουν το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό;

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Θυμάστε αν καθυστέρησε ή όχι η διάψευση από τα χείλη της κας Βούλτεψη σε σχέση με το αν ο Πρωθυπουργός είπε στο καφενείο της Βουλής ότι δεν θα μείνει € στις τράπεζες; Ήρθε η κα Βούλτεψη να πει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είπε αυτά που όλη η Ελλάδα συζητούσε ότι είπε και έρχεται εκ νέου να επαναφέρει μια τέτοιου τύπου δήλωση. Ελπίζουμε να υπάρξει μια αναδίπλωση και θα είναι καλό για τον πολιτικό διάλογο να προστατευτεί το κύρος της κυβερνητικής εκπροσώπου. 

Με αφορμή τις δηλώσεις Δραγασάκη και Σκουρλέτη

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Νομίζω ότι το χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης σε αυτές τις τοποθετήσεις διότι αν η κυβέρνηση είχε και την παραμικρή υποψία ότι ο κόσμος δεν πείθεται ή δεν αισθάνεται ότι υπάρχει μια τέτοια περιρρέουσα  ατμόσφαιρα απλώς  θα έλεγε ότι αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν βάση και θα προχώραγε παρακάτω. Αντιθέτως  ακριβώς για να καλύψει τη δεινή θέση στην οποία πολιτικά βρίσκεται και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αλλά και το διαφαινόμενο φιάσκο της υποτιθέμενης εξόδου από το μνημόνιο, του ΔΝΤ κλπ έρχεται και κλιμακώνει την αντιπαράθεση σε μια σειρά από θέματα...Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μαζί να επαναφέρουμε την πολιτική συζήτηση στα μεγάλα διλήμματα της οικονομίας από τα οποία και εμείς θα συμβάλλουμε ώστε η κυβέρνηση να μην καταφέρει να αποτρέψει τη δημόσια συζήτηση. 

ΔΗΜ: Με δεδομένο ότι έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις συγκεκριμένες καταγγελίες θα κληθεί ο κ. Σκουρλέτης...

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Εκλήθη και εγώ αύριο το πρωί

ΔΗΜ: Θα πρέπει λοιπόν να πάτε στον Εισαγγελέα και να πείτε συγκεκριμένα πράγματα διαφορετικά αντιλαμβάνομαι ότι θα βγει ένα πόρισμα το οποίο θα λέει ότι δεν δόθηκε κανένα περαιτέρω φως. Αυτό δεν σας προβληματίζει ;

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν μας προβληματίζει καθόλου το γεγονός, εμείς θα κρατούμε πάντα τη στάση της προστασίας της λειτουργίας της δημοκρατίας και θα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπούν τα πράγματα σε εξελίξεις που θυμίζουν παλαιότερες εποχές. Θυμάστε τη δήλωση του κ. Κ. Μητσοτάκη περί Συμπιλίδη περί 30 αργυρίων; Θυμάστε ότι ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης είναι αυτός που εισήγαγε την έννοια της διαπλοκής στο πολιτικό σύστημα...

ΔΗΜ.: Εσείς δεν μεταφέρετε άπλα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εσείς φαντάζομαι έχετε πειστεί ή ότι έχετε στοιχεία ότι υπάρχουνε επιχειρηματίες  που εξαγοράζουν βουλευτές. Έχετε στοιχεία για αυτό; 

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Εμείς πιστεύουμε ότι ασκούνται διαφόρων τύπων πιέσεις οι οποίες βέβαια μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα σαν αυτό που αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν, δεν μπορούν να τελεσφορήσουν διότι είναι το φάσμα της συντριβής μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης. Από αυτό το πράγμα δεν μπορεί να ξεφύγει οτιδήποτε και αν κάνουν, ξέρετε όταν χάνουν και τη δυνατότητα να φοβίζουν τον κόσμο ε! και το τελευταίο τους όπλο καθίσταται ανενεργό και ανώφελο προς χρήση.

Αυτές τις μέρες συζητιέται ο προϋπολογισμός και θα αποκαλυφθεί ποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και ποιος παει να εφαρμόσει φοροελαφρύνσεις, άρα η επίμονη πραγματικότητα θα έρχεται να  τραβάει το αυτί σε  όσους νομίζουν ότι μπορούνε να την αποφύγουν.

 

Για τις δηλώσεις του κ. Καλατζή περί  αργυρώνητων βουλευτών

Ν.ΠΑΠΠΑΣ:  Γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αργύρια να δώσει αλλά δεν πρόκειται να μας πτοήσουν τέτοιου τύπου τοποθετήσεις. Εμείς όπως έχουμε τοποθετηθεί θα σας πω ότι προφανέστατα όποιος ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας και δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει την καταστροφή δεν μπορεί να προσδοκά ότι θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Και να σας πω επίσης ότι δεν θα εκπλαγεί κανείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήσει ψηφοδέλτια ευρύτερα με ανθρώπους που δεν είναι αυτή τη στιγμή στις γραμμές του. Αυτή είναι μια διακηρυγμένη δική μας επιδίωξη, δεν κάνουμε καμία αποκάλυψη...   

Με αφορμή τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο και αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Με τους ΑΝΕΛ όπως και με τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές διαφωνίες σε μια σειρά από ζητήματα, αυτό δεν σημαίνει και αυτό είναι μέσα στη δική μας κουλτούρα ότι  δεν αποζητούμε  σημειακές και θεματικές συμπτώσεις ούτως ώστε να ασκήσουμε την απαιτούμενη πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση. 

ΔΗΜ: Φτιάχνεται μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση;

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο έχουμε και στις αποφάσεις της Κεντρικής επιτροπής πει ότι επιδίωξή μας είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων απέναντι σε αυτή την ασκούμενη πολιτική. 

Ερωτηθείς για ποιο λόγο γίνεται η επίσκεψη του κ. Τσίπρα με την  Ένωση Δικαστών

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Η συνάντηση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται κατόπιν αιτήματος της Ένωσης και αφορά τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου  

Για το “εμπάργκο” σε Πρετεντέρη και Γεωργιάδη

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Υπάρχει μια απόφαση σε σχέση με μια εκπομπή, τώρα για τον κ. Γεωργιάδη υπάρχουν οι προσωπικές επιλογές των στελεχών μας και ο καθένας δικαιούται να έχει κάποιες προϋποθέσεις όταν μπαίνει σε μια δημόσια συζήτηση.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Νομίζω δεν δίνει κανένας σημασία στε αυτά που λεει ο κ. Πάγκαλος. Το πρόβλημα δεν είναι στον  κ. Πάγκαλο διότι ο κ. Πάγκαλος  ήρθε , κυβέρνησε, παρήλθε, έφυγε από την πολιτική σκηνή. Το επικίνδυνο είναι να μην φλερτάρουν με τις λογικές τους άνθρωποι οι οποίοι  έχουν θέσεις ευθύνης  και πρέπει σε αυτή την ευθύνη να ανταποκρίνονται.