Ο  βουλευτής της ΝΔ , κος Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την ΝΔ

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εγώ δεν κατάλαβα από την ομιλία του κ. Σαμαρά  εχθές ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας. Εγώ πιστεύω ότι η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι και καταστροφή της χώρας αυτό λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας που να το εύχεται. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή  πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει  διαπραγματεύσεις . Εάν σταματήσει η ροή χρήματος τότε φέξε μου και γλίστρησα θα διαλύσει η χώρα άρα σε αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Ερωτηθείς αν τον εκφράζει η εικόνα των τελευταίων δέκα ημερών της ΝΔ

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ : Στις 19 Φεβρουαρίου λαμπρό πεδίο να τα πούμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα έχουμε συζήτηση και ανάλυση. Πρέπει να γίνει μια εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος  και μια αποτίμηση πολιτική που φταίξαμε και τι κάναμε λάθος. Ένα μικρό μέρος είπε εχθές ο κ. Σαμαράς τα  άλλα θα τα πούμε στις 19 του μηνός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.   Αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα ηγεσίας, είναι πολύ νωρίς και βιαστικό να θέτει κανείς θέμα ηγεσίας πρέπει να είναι ανόητος. Αυτό που έχει σημασία είναι να εκτιμήσουμε και να δούμε την πραγματικότητα ποια είναι και ποια θα είναι η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε από εδώ και πέρα. Είναι δέκα μέρες μόλις από τις εκλογές οπότε έχουμε την δυνατότητα νηφάλια να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτό που πρέπει να καταλάβει σήμερα η ΝΔ είναι ότι πρέπει να επαναφέρει  τις λαϊκές μάζες οι οποίες λακίσανε ατάκτως. 

Όλα θα αξιολογηθούν, όλα θα συζητηθούν και όλα στο τραπέζι στην κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο χώρο. Εγώ πιστεύω και είμαι απόλυτος ότι αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας γενναία, με ειλικρίνεια  τότε εθελοτυφλούμε και όποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του φαίνεται η γύμνια του. Άρα λοιπόν λαμπρό πεδίο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να μιλήσουμε.