Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Αδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν μια πολύ ωραία από ρητορικής απόψεως ομιλία, πολύ συναισθηματική η οποία μοίρασε 7 ή 8 δις  χωρίς να μας πει που θα βρει τα λεφτά. Όταν θα μας πει που θα βρει τα λεφτά και πως ταυτόχρονα θα πετύχει συμφωνία με την Ευρώπη θα  μπορούμε να την αξιολογήσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία.   

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός έχει κάτι στο μυαλό του και ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι ένα είδος διαπραγματευτικής τακτικής. Εάν είναι ένα είδος διαπραγματευτικής τακτικής και καταφέρει να φέρει μια καλύτερη συμφωνία θα πούμε όλοι μπράβο. Ελπίζουμε να ζούμε αυτό και όχι αυτά που διαβάζουμε στο διεθνή Τύπο. Αν είναι όλο αυτό διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβερνήσεως θα φανεί σε λίγες μέρες, η εικόνα που παρουσιάζεται στον Διεθνή Τύπο είναι πολύ αρνητική...

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το πρόβλημα στην χθεσινή ομιλία είναι ότι έκανε πάρα  πολλές εξαγγελίες και μάλιστα τις προσδιόρισε σε πρώτο χρόνο όπου μοιράζουν λεφτά, αυτό σημαίνει ότι αυτοί που μας δανείζουν λεφτά προφανώς ανησυχούν για το αν θα εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός μας. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να τους πείσει ότι έχει σχέδιο για να μαζέψει αυτά τα λεφτά τα οποία θέλει να μοιράσει.

 

Για τον ΕΝΦΙΑ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εντυπωσιάστηκα με την έκκληση του κ. Πρωθυπουργού να πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις. Μου κάνει εντύπωση ότι ένας φόρος για τον οποίο οι ίδιοι καλούσαν να μην πληρώνεται επί κυβερνήσεως Σαμαρά τώρα καλούν τον κόσμο να τον πληρώσει επί δικιάς τους κυβερνήσεως, αυτό είναι ένα σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό αλλά εν πάση περιπτώσει σας του δώσουμε λίγο χρόνο.

Είμαι συγκρατημένος γιατί τώρα η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια και κάνει μια διαπραγμάτευση, κανείς μας δεν θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Όλοι θέλουμε μηδενός εξαιρουμένου να επιτύχει  η διαπραγμάτευση, κανείς μας δεν μπορεί να θέλει η χώρα να πάει στα βράχια. 

 

ΔΗΜ.: Πάντως ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνετε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορούμε να δώσουμε γιατί διαφωνούμε στα 3/4 του προγράμματος που εξαγγέλθηκε. Παραδείγματος χάριν στο πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων έχουμε τελείως αντίθετες απόψεις πως θα μπορούσα να ψηφίσω.

Δεν καταργήθηκαν οι ιδεολογίες επειδή κάνει μια διαπραγμάτευση ο κ.Τσίπρας. Οπωσδήποτε εμείς του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη λέγοντας ότι θα υπερψηφίσουμε στην Βουλή την συμφωνία που θα πετύχει αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία την μεταπολιτευτική. Είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη  που έχει δώσει ποτέ αντιπολιτευόμενο κόμμα στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της ευθύνης  της ΝΔ .