Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κος Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στις διαπραγματεύσεις

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Στην πολιτική δεν υπάρχουν χαρακώματα και ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας έναν εθνικό σκοπό. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση να υπάρξει ένας κοινός τόπος  και εμείς ως ΝΔ έχουμε πει ότι θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση να υπάρξει μια λύση, να υπάρξει μια τελική συμφωνία που θα είναι επωφελής για τη χώρα  απλά έχουμε πει και το έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε μια λογική απόλυτης ρήξης και σύγκρουσης  γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Σε αυτό είμαστε απέναντι, σε οποιασδήποτε λύση υπάρξει για το καλό συμφέρον της χώρας εκεί θα είμαστε μαζί με την κυβέρνηση και θα την στηρίξουμε.

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Η δική μας θέση είναι ότι δεν μπορούμε  να πάμε σε μια διαπραγμάτευση μονοδιάστατα και μονολιθικά γιατί αυτό μπορεί να θέσει τη χώρα σε κάποιους ατραπούς ... Εμείς λέμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την ρήξη

 

Για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια της διαπραγμάτευσης

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ:  Είναι πολύ αντιφατικό αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας και δεν το καταλαβαίνω αυτό. Η δική μας συμφωνία ήταν ότι στις 28 Φλεβάρη να συμφωνήσουμε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης για να βγούμε από μνημόνιο, η θέση του κ.Τσίπρα  είναι ότι έπρεπε να ζητήσουμε εξάμηνη παράταση, εμείς δεν θέλαμε ούτε μια μέρα ακόμα στο μνημόνιο αλλά να  αντιστρέψω το ερώτημα. Για να πάρουμε την εξάμηνη παράταση πρέπει να είσαι σε συμφωνία και τώρα οι εταίροι το ίδιο λένε  “μπείτε στην συμφωνία και θα πάρετε την παράταση” αλλά δεν κάνει αίτημα παράτασης ο κ.Τσίπρας. Δηλαδή λέει να είχαμε κάνει εμείς το αίτημα παράτασης με την συμφωνία, με τους όρους, με τις προϋποθέσεις αλλά εγώ δεν την κάνω αυτή την  αίτηση παράτασης.

 

Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Εμείς βεβαίως είχαμε μια εκκρεμότητα (την αξιολόγηση) όμως δεν οδηγήσαμε εμείς τη χώρα σε εκλογές, άλλος  οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.

...Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχεις ένα επαρκές χρονικό διάστημα αν έχεις σχέδιο, αν έχεις ένα πλάνο να το διαπραγματευτείς. Από ότι καταλαβαίνω όμως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή  δεν έχει κανένα σχέδιο  και κανένα πλάνο.

Εμείς δεν θέλαμε ούτε μια μέρα ακόμα μνημόνιο άλλοι θέλουν μνημόνιο ακόμη για περισσότερους μήνες.