Ο πρώην υπουργός, κος Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις

 

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εγώ έχω μεγάλη ανησυχία.  Έχω όμως μια βασική αρχή ότι σήμερα κυβέρνηση της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας άρα εγώ δεν εύχομαι και δεν μπορώ να διανοηθώ να καταστραφεί η χώρα για να καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτή είναι η βασική μου αρχή, θέλω να πετύχει η χώρα, θέλω να μείνει όρθια.

Φάγαμε  ξύλο πέντε χρόνια, κάναμε θυσίες πάρα πολλές και θέλω να σταθεί όρθια. Δυστυχώς εμείς δεν παρουσιάσαμε κανονικά αυτά που κάναμε στα δυόμισι χρόνια όταν παραλάβαμε μια χώρα με 25 δις δανεικά το΄12, ισοσκελίσαμε, κάναμε πλεόνασμα, πήγαμε στο 1,9 ανάπτυξη... και άλλα πολλά που αυτά εμείς τα ξεχάσαμε. Δυστυχώς δεν παρουσιάστηκαν στον ελληνικό λαό.

Τώρα έρχεται να γίνει μια διαπραγμάτευση που είναι απείρως καλύτερη από το '12 που κάναμε εμείς με αντίξοες συνθήκες, τώρα  ζητάω να έχουμε τα κεκτημένα και να προχωρήσει η χώρα όρθια μες το ευρώ με το ευρώ. Αλίμονο και τρις αλίμονο αν αυτή η χώρα φύγει από το ευρώ. Εγώ να κάνω ότι θέλουν και χαρακίρι να κάνω για να σωθεί η χώρα.  

 

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Εμένα ένα πράγμα με ενδιαφέρει να είναι οι τράπεζες ανοιχτές, να δίνουν τα λεφτά στον κόσμο που είναι δικά του και τα έχει δουλέψει με μόχθος και να μην του πουν ότι δεν μπορώ να σου δώσω και το δεύτερον να είναι ράφια γεμάτα στα Super Market. Αυτή είναι η επιτυχία  και για να γίνουν αυτά θα πρέπει να βρούμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους. Εσείς πιστεύετε ότι εμείς είμαστε κιοτήδες, πιστεύετε ότι εμείς κάναμε με χαρά αυτά που κάναμε όμως έπρεπε να εξορθολογιστεί η χώρα και έπρεπε πραγματικά ο λαός να σταθεί όρθιος.  

 

Ερωτηθείς ποια πρέπει να είναι η στάση της ΝΔ

 

Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Η στάση που είναι πάντα, είναι η στάση της ευθύνης, είναι πάνω από όλα η πατρίδα και μετά το κόμμα. Η  στάση είναι ότι εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε  να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και δεν πα να είναι ο Τσίπρα ή οπωσδήποτε  και ο διάβολος να είναι ακόμα. Σημασία έχει να σωθεί η χώρα, σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να είναι κανείς πίσω, μπροστά πρέπει να είμαστε όλοι.

Το κρύο ντους θα γίνει εγώ το προβλέπω, εάν σου ρίξω παγωμένο νερό και αντέξει η καρδιά σου πέρασε το σοκ μετά από εκεί βλέπουμε. Άρα λοιπόν ένα ντους μας περιμένει την Τετάρτη και Πέμπτη.