Η βουλευτής της ΝΔ, κα Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα ποια είναι η γνώμη της για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : Έχουμε όντως ένα πολύ κρίσιμο σταθμό μπροστά μας και αύριο και στις 16 του μηνός και νομίζω ότι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι καθαρή ότι χαιρετίζουμε αυτό που βλέπουμε και εκλαμβάνουμε ως μια στροφή της κυβερνήσεως προς τον ρεαλισμό και σε οτιδήποτε καλό μπορεί να επιτευχθεί σε επίπεδο συμφωνίας για τη χώρα   εφόσον συνεχιστεί αυτή η στροφή  προς το ρεαλισμό η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα στηρίξει.

 

ΔΗΜ.:  Τι εννοείται όταν λέτε  στροφή στον ρεαλισμό

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να ξεκινήσουμε με το θέμα του χρέους όπου υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση από πλευράς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για επαχθές χρέος  και διαγραφή ενός κομματιού και εμείς λέγαμε ότι υπάρχει μια συμφωνία από το '12 η οποία προβλέπει ότι θα υπάρχει αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους μέσω κάποιας απομείωση, επιμήκυνσης κλπ.  Από ότι βλέπω αυτό δεν υπήρξε ούτε αντικείμενο των προγραμματικών δηλώσεων  που πρωθυπουργού και ο κ. Βαρουφάκης έχει τοποθετηθεί και αυτό ακούγεται ότι θα πει και αύριο  ότι το χρέος θα το συζητήσουμε στο τέλος του έτους στην βάση κάποιας   επέκτασης, απομείωσης πάντως το θέμα διαγραφή έχει φύγει από το  τραπέζι. Το δεύτερο είναι το κομμάτι των μεταρρυθμίσεων όπου χαίρομαι που παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ουδέποτε ψήφισε οτιδήποτε προτείναμε σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων τώρα αναγνωρίζει  ότι το 70% των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο είναι πράγματα τα οποία πρέπει να διατηρηθούν και περιμένουμε να δούμε τι προτείνει για το υπόλοιπο 30%.

Αυτά τα δύο είναι σοβαρές στροφές στο ρεαλισμό  τις οποίες προφανώς και εμείς θα στηρίξουμε  γιατί με τον τρόπο τους έρχονται στα λόγια μας.

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες στον ελληνικό λαό δηλαδή αυτό το επεισόδιο ελπίδας που ζούμε τώρα και μια ικανοποίηση γιατί βλέπει ο κόσμος και αισθάνεται ότι η διαπραγμάτευση γίνεται πιο σκληρά ή μπαίνουν πιο πολλά πράγματα ανοιχτά τουλάχιστον πάνω στο τραπέζι συνοδεύεται και από μεγάλες προσδοκίες ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα αγγίξει την καθημερινότητα των πολιτών και εκεί εστιάζουν οι πολίτες.

Άρα ναι έχουμε δρόμο μπροστά μας, εμείς ευχόμαστε να επιτευχθεί μια συμφωνία η οποία να είναι επ' ωφελεία της χώρας γιατί δεν θέλουμε κιόλας να αρχίζουμε να βλέπουμε χειρότερα πράγματα....  

 

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η συζήτηση έχει ξεκινήσει την εκτελεστική γραμματεία, έχει προγραμματιστεί να συνεχίσουμε την συζήτηση στην ΚΟ στις 19 του μηνός και θα σας πω ότι η έναρξη της στάσης σηματοδοτείται από την υπευθυνότητα στην άσκηση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με γνώμονα το καλό της χώρας κάτι το οποίο είναι καινούργιο δηλαδή δεν το είδαμε εμείς αυτά τα δυόμιση τελευταία χρόνια.

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει και τις 19 του μηνός στην ΚΟ και υποθέτω ότι θα γίνει και αρμοδίως και στα υπόλοιπα όργανα του κόμματος με συντεταγμένο δημοκρατικό τρόπο όπως πρέπει να γίνεται σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.