Ο βουλευτής ΝΔ, κος Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Θεωρίες Συνωμοσίας” και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς τι περιμένουμε από τις διαπραγματεύσεις

 

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Εμείς θέλουμε να επιστρέψει στην Αθήνα η ελληνική αντιπροσωπεία με μια πραγματική επιτυχία, όχι με χάντρες που θα μετονομάσουν το ισχύον σε κάτι νέο. Δεν είναι επιτυχία να μετονομαστεί το ψάρι -κρέας  ή το κρέας -ψάρι. Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις προθέσεις , όχι οι προθέσεις το αποτέλεσμα. Αυτό περιμένουμε και αυτό στηρίζουμε.

Το ρίσκο ή το αποτέλεσμα μια σύγκρουσης-ρήξης, που κατά την άποψη μου θα είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό αποτέλεσμα διότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Δεν μπορώ να κρίνω τι θα γίνει διότι δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αποδεκτός συμβιβασμός από την ελληνική πλευρά και επίσης δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το κόστος το οποίο μπορεί η ελληνική πλευρά να αποδεχτεί ότι μπορεί να έχει μια αποτυχούσα διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες. Δηλαδή δεν ξέρουμε δυο βασικά πράγματα ποιος είναι ο αποδεκτός  συμβιβασμός όπως επίσης δεν ξέρουμε  αν έχει υπολογιστεί το ποιο θα είναι το κόστος  που θα αντέξουμε. 

 

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Βλέπουμε ότι μέσα σε περίπου δύο μήνες υπάρχει μια προσαρμογή στην πραγματικότητα όμως όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Εγώ είμαι αρωγός,  βλέπω όχι απλώς με συμπάθεια αλλά με διάθεση ουσιαστικής στήριξης μιας προσπάθειας  η οποία όμως θα κριθεί τελικά εκ του αποτελέσματος και αυτό δεν είναι  μικροψυχία, αυτό είναι ένα πολιτικός ρεαλισμός, όχι μικροκομματικός αλλά με εθνικούς όρους  μιλώ.

 

Για το ενδεχόμενο της “αριστερής παρένθεσης”

 

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Ούτε πίστεψα ούτε πιστεύω σε αυτή τη λογική. Οι εντολές που λαμβάνει μια κυβέρνηση είναι εντολές τετραετίας και πρέπει να μπορεί να παράγει τέτοιο έργο που να κρίνεται στο τέλος της τετραετίας. Εγώ δεν πιστεύω στην λογική των παρενθέσεων, μακάρι να είναι τέτοιες οι εξελίξεις που  να μην χρειαστεί να πάμε σε δραματικές καταστάσεις όπως οι παρενθέσεις .

 

 

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Για μας κόκκινη γραμμή και για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, όχι τόσο για την οικονομική της διάσταση αλλά για όλα όσα σημαίνει για την Ελλάδα στην περιοχή που βρίσκεται να είναι συμμέτοχος και πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής μεγάλης προσπάθειας. Αυτό έχει διάσταση όχι μόνο οικονομική, έχει γεωστρατηγική επομένως για αυτό για μας είναι κόκκινη γραμμή το ευρώ δεν είναι κόκκινη γραμμή μόνο και μόνο για οικονομικούς και λογιστικούς λόγους. Είναι ευρύτερα πολιτικό και για αυτό μας βλέπετε τόσο άτεγκτους διότι βλέπουμε συνολικά τη μοίρα της χώρας .