Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κος Θανάσης Παφίλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Θεωρίες Συνωμοσίας” και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς πως θα έβλεπε μια ενδεχόμενη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Νέα συμφωνία όπως και να την ονομάσουν θα είναι ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό. Με την έννοια ότι από τη στιγμή που διαπραγματεύεσαι στα πλαίσια της ΕΕ , από τη στιγμή που αποδέχεσαι το πλαίσιο της ΕΕ που δεν είναι διαφορετικό  από αυτό που ζούμε σήμερα και εμείς και οι λαοί της Ευρώπης που είναι αντιλαϊκό, η όποια συμφωνία υπογραφεί ανεξάρτητα αν θα έχει κάποιες επιμέρους αλλαγές από άποψη ουσίας δεν θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα

 

Για τα κόκκινα δάνεια

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Οι τράπεζες ανοίγουν σαμπάνιες, θα πάρει δηλαδή τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, που είναι ζημιογόνα και που είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορούν να εισπραχθούν, θα τα μεταφέρει σε μια δημόσια ...δεν ξέρω που ακριβώς και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και την ίδια στιγμή που θα γίνει αυτό θα γλιτώσουν και οι τράπεζες από τις ζημιές που κατά τη γνώμη μας είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν. 

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Παλεύει όλα αυτά τα χρόνια όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του μνημονίου  για να πάρει ψίχουλα; Το πρώτο και βασικό που θα έπρεπε να γίνει είναι ότι από τη στιγμή που μιλούν για κατάργηση του μνημονίου, που είναι ψέμα, να επιστρέψει ο κόσμος  τουλάχιστον σε αυτά που έπαιρνε το 2009. Το άλλο είναι ούτε καν ελεημοσύνη και ουσιαστικά αυτό που διαπραγματεύεται και η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα η συζήτηση που γίνεται είναι να απελευθερωθούν κάποια χρήματα για να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι  όπως και παλιότερα.

Αυτή  είναι η ουσία για αυτό λέμε εμείς κανένας εφησυχασμός, σεβόμαστε τον ενθουσιασμό που μπορεί να έεχι ένας κόσμος αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να  του πούμε ότι αν δεν αγωνιστεί, αν δεν παλέψει δεν πρόκειται να αποσπάσει τίποτα το ουσιαστικό.

 

Για τις παρεμβάσεις του κ.Ομπάμα και τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Ρωσία και Κίνα

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας” δηλαδή έχει κανείς την εντύπωση ότι ο κ.Ομπάμα και όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφέρονται για να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων για να ζήσουν καλύτερα;  Δηλαδή ότι συμβεί θα έχει να κάνει με το λαϊκό εισόδημα ή ενδιαφέρονται να εξυπηρετηθούν τα δικά τους σχέδια και να έχουν την δικιά τους παρέμβαση και με τους δικούς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ας το κρινει ο καθένας αν νομίζουν ότι ξαφνικά αυτοί που έχουν  καταδικάσει τους δικούς τους στην φτώχεια και στην δυστυχία... Απλώς η διαπάλη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ο άξονας ΗΠΑ με τη Γαλλία και την Ιταλία οι οποίοι πιέζουν την Γερμανία να πληρώσει ένα μέρος των ζημιών  στα πλαίσια του ανταγωνισμού που έχουν  αλλά όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν αφορούν τους λαούς και όταν τσακώνονται τα βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια, την πληρώνουν δηλαδή οι λαοί.     

Πιστεύουμε ότι λύση ουσιαστική υπάρχει με  αποδέσμευση  από την ΕΕ, τι άλλο πια πρέπει να δούμε, τσάκισε το λαό μας, τσακίζει τους λαούς της Ευρώπης, φαίνεται ότι η ΕΕ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Έξοδος από την ΕΕ, ή οικονομία στα χέρια του λαού και μονομερής διαγραφή του χρέους οι υπόλοιπες λύσεις θα κινούνται εντός του πλαισίου και θα εξυπηρετούν συμφέροντα που μας έφεραν μέχρι εδώ.