Η βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την κόντρα ανάμεσα στο ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ

 

Α.ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Το γεγονός ότι οι απόψεις που εκφέρονται από τους ΑΝΕΛ είναι απόψεις που μας θυμίζουν κακές στιγμές της παιδικής μας ηλικίας με διεθνείς συνωμοσίες, με τη μικρή Ελλάς και όλος ο κόσμος...,με το λοξοκοίταγμα της Ορθοδοξίας και της Ανατολή, με αυτή την φοβερή  εχθρότητα προς οτιδήποτε διαφορετικό...

 

ΔΗΜ.: Αποκλείεται μια κυβερνητική συνεργασία τέτοιου τύπου να λειάνει επί τα βελτίω όλες αυτές τις θέσεις που περιγράψατε;

 

Α.ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα θα παρακαλούσα τον κ.Τσίπρα να κάνει μια συμφωνία με την Χρυσή Αυγή για να τελειώνουμε με το “αυγό του φιδιού” μια και καλή αλλά δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. 

...Ο κ.Καμμένος προτιμάει να νομίζει ότι από τον Παιδικό σταθμό ήρθε κατευθείαν στην πολιτική χθες και τον ενοχλεί πάρα πολύ που εμείς επισημαίνουμε τις αξιακές συνδηλώσεις ή τις απόψεις που έχει εκφράσει και εκφράζει συνεχώς. Εντάξει, κόντρες υπάρχουνε.

 

Με αφορμή το σημερινό Eurogroup

 

Α.ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ: Την ελπίδα την έχω, όπως την ελπίδα όμως την έχουν όλοι οι Έλληνες γιατί πραγματικά πρέπει να ελπίσουμε να πάει καλά αυτή η συζήτηση αλλά είμαι παραπάνω από ελπίζουσα είναι αρκετά αισιόδοξη γιατί δεν θα πρέπει μέσα στην προσπάθειά μας  να είμαστε ακριβοδίκαιοι  δεν θα πρέπει να υποβαθμίσουμε το γεγονός ότι στην ευρωπαϊκή συζήτηση η κυβέρνηση και ο κ.Βαρουφάκης ειδικότερα, έχουν πετύχει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Κατάφερε να μιλήσει ο κ.Βαρουφάκης πάνω από τα κεφάλια των συνηθισμένων υπ. Οικονομικών και να μιλήσει κατευθείαν στο εκλογικό σώμα και στις κοινωνίες της Ευρώπης δημιουργώντας κάτι που θα έπρεπε να ήταν πολύ συχνότερο στα οικονομικά και μεταξύ οικονομολόγων, να αναδεικνύεται η πραγματική καθημερινή διάσταση των οικονομικών επιλογών που έχουμε μπροστά μας. Και σε αυτό ο κ. Βαρουφάκης ήταν πάρα πολύ καλός, ήταν πάρα πολύ πειστικός, ήταν πάρα πολύ επιτυχημένος αν κρίνουμε  από τις αντιδράσεις που βλέπουμε. Και να σας πω την αλήθεια πιστεύω ότι σε αυτή την  παρτίδα νομίζω ότι έχει μεγάλη πιθανότητα να πάει καλά αλλά δεν φτάνει αυτό πρέπει να κερδίσει και το πρωτάθλημα, πρέπει να βγει και  η συμφωνία.

Δεν εννοώ την συμφωνία γέφυρα, ίσως και την πετύχει την συμφωνία γέφυρα και μακάρι να το κάνει αλλά στην πραγματικότητα η ευημερία μας και το μέλλον μας δεν εξαρτάται από τον αν θα πάρουμε την γέφυρα για μερικούς μήνες εξαρτάται από το αν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη συμφωνία από το τέλος της Άνοιξης και έπειτα.

Μια παράπλευρη νίκη είναι ότι η λέξη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα ως τώρα ακουγόταν μόνο σε  όρους υβριστικούς επειδή την χρησιμοποιεί αρκετά ως τώρα ο κ.Βαρουφάκης ξαφνικά ξαναμπαίνει λιγότερο ενοχικά στην συζήτηση. Γιατί αν  φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις δεν έχουμε καμία ελπίδα.