Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κος Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την αποτυχία για ένα σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος στο χθεσινό Eurogroup

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το κατάπτυστο νομικό κείμενο που περιείχε τέσσερις απαράδεκτες αποικιοκρατικού χαρακτήρα ρήτρες, το κατάπτυστο αυτό νομικό κείμενο το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος έχει τη ρήτρα παραίτησης από  το αίτημα για  διαγραφή, έχει ρήτρα συνέχισής της αξιολόγησης άρα σημαίνει ότι φεύγουμε από το προεκλογικό πρόγραμμα. Έχει ρήτρα ιδιοκτησίας του προγράμματος, είναι ο ευτελισμός που είχαν κάνει οι δανειστές όταν είχε πάει ο Σαμαράς και του είχαν ζητήσει έγγραφη ιδιοκτησία του προγράμματος, περιέχει ρήτρα ιδιοκτησίας του προγράμματος από την κυβέρνηση της Αριστεράς  και έχει ρήτρα παραίτησης από την πρόταση για γέφυρα. Άρα λοιπόν σωστά ο πρωθυπουργός μας αυτό το κατάπτυστο αποικιοκρατικό κατά πλεονεκτικό σε βάρος κυρίαρχου λαού κείμενο δεν το υπέγραψε.

Άρα λοιπόν δεν είναι το θέμα της παράτασης θέλουν η κυβέρνηση της Αριστεράς σκεπτόμενοι να τρομοκρατήσουν και να τιθασεύσουν τους λαούς του Νότου θέλουν να τρομοκρατήσουν προτείνοντας ότι αθλιοδέστερο και κατάπτυστο διαθέτει η νομική επιστήμη.

Πως τόλμησαν οι εταίροι να συμπεριλάβουν αυτές  τις τέσσερις κατάπτυστες νομικές ρήτρες που θα δεσμεύσουν γενεές και γενεές  Ελλήνων! Υπό αυτή την έννοια θέλω να συγχαρώ τον πρωθυπουργό για  την πατριωτική στάση, τώρα το μνημονιακό  πολιτικό προσωπικό το οποίο δεν έστρεψε να στηρίξει τον Τσίπρα προχθές στην Βουλή, το μνημονιακό κοινοβουλευτικό τόξο πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του γιατί φαίνεται οι  δανειστές δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτε τι συνέβη στην Ελλάδα.

Δεν είναι η παράταση θέλουν  να αναλάβει η κυβέρνηση της Αριστεράς  την ιδιοκτησία του μνημονίου για να εφαρμόσει μνημόνιο.    

Είναι ένα κείμενο  το οποίο οι δανειστές δεν έπρεπε να τολμήσουν να φέρουν στο τραπέζι.

 

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε μια σημαντική μεταστροφή ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία

 

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πόσο σθεναρά βλέπει το ζήτημα δεν θέλω να προτρέξω. Θεωρώ ότι θα εκπροσωπήσει αυτό τον περήφανο λαό κατά πως πρέπει ερμηνεύοντας τη νωπή εντολή.