Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κος Άδωνις Γεωργιάδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. 

Μεταξύ άλλων, τόνισε: 

Με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Χθες έγινε αυτό που ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα βρέθηκε απολύτως απομονωμένη -είναι μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως να καταφέρει να είναι μόνη της χωρίς να την υποστηρίζει ούτε η Κύπρος-  και η ευρωπαϊκή οπτική των πραγμάτων είναι ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, τα ελληνικά media και όλοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τις επόμενες πέντε μέρες μια ενδοσκόπηση και μια ειλικρινή μεταξύ μας συζήτηση αν θέλουμε να είμαστε Ευρώπη. 

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που  η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή μια συμφωνία 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι πότε δυνατόν  να μου φέρουν στην Βουλή μνημόνιο και να μην το ψηφίσω; Εγώ έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια από το πρώτο.

ΔΗΜ: Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η ΝΔ;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι  δυνατόν να μην ψηφίσει η ΝΔ την παράταση  της συμφωνίας που έχει  υπογράψει;
Εγώ καταρχάς δεν μιλάω για κωλοτούμπα, στην πολιτική και στην ζωή είναι δείγμα ευφυίας να αναγνωρίζεις το λάθος σου και να προσαρμόζεις τη θέση σου και αν είσαι πρωθυπουργός είναι δείγμα υπευθυνότητας να αντιλαμβάνεσαι ότι αν πάει μια χώρα να συγκρουστεί με όλες τις άλλες θα καταστραφεί . Άρα λοιπόν εγώ θέλω να επαινέσω τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του εάν κάνει αυτή τη στροφή. Προφανώς θα έχουν ένα πρόβλημα ως προς αυτούς που τους ψήφισαν γιατί τους έλεγαν εδώ και τέσσερα χρόνια τα ακριβώς ανάποδα αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.     

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια στην σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχουμε ξαφνικά μπει στην χώρα της “Τσιπρομανίας” γιατί η Ελλάδα ζει μια “Τσιπρομανία” αυτή την περίοδο θα της περάσει, είχαμε και ΓΑΠομανία πριν από τέσσερα χρόνια. Στην εποχή λοιπόν της Τσιπρομανίας ξαφνικά έχουνε γυρίσει όλοι στην ΝΔ και ρωτάνε μα είναι δυνατόν η ΝΔ να μην βάλει πλάτη στην κυβέρνηση; Ακόμα και αν διαφωνεί δεν πρέπει η ΝΔ να υποστηρίξει την κυβέρνηση;  Τέσσερα χρόνια τώρα ρώτησε κάποιος την τότε αντιπολίτευση αν θα στηρίξει την κυβέρνηση;  Για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι της χώρας έχουν  δύο μέτρα και δύο σταθμά; 
...Ο κ. Τσίπρας τίποτα από όσα έχει πει δεν θα κάνει εάν πράγματι τηρήσει την δέσμευσή του να μείνουμε στην Ευρώπη. Εάν θέλει  ο ελληνικός λαός να μείνει στην Ευρώπη ο κ.Τσίπρας ασχέτως του τι θα λέει θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική που ακολούθησε ο κ. Σαμαράς.  Και να μείνουμε στην Ευρώπη και να αλλάξουμε πολιτική δεν γίνεται.  
Ο κ. Σαμαράς θα πει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα αυτό που έλεγε η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα. Όταν θα λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα δεν είναι αυτό  στήριξη στον κ. Τσίπρα; 

ΔΗΜ.:  Άρα θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα γέφυρα που ζητάει ο κ.Τσίπρας ;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρόγραμμα γέφυρα δεν υπάρχει . Θέλετε να πηγαίνει ο Σαμαράς να λέει ανοησίες στην Ευρώπη; Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό πέθανε χθες, τελείωσε! 18-1 έληξε.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Έχει δεσμευτεί ο κ. Σαμαράς στην Βουλή και στην ΚΟ ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια του πρωθυπουργού να κάνει συμφωνία. Άρα αν ο κ.Τσίπρας αποφασίσει να κάνει το μεγάλο άλμα προς την πραγματικότητα, να αντιληφθεί τους συσχετισμούς δυνάμενων στην ΕΕ , να υπογράψει τη συμφωνία που του προτείνουν , να τελειώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε αφήσει στην μέση και που έπρεπε να έχουμε τελειώσει και δεν προλάβαμε και να βγάλει τη χώρα στις αγορές η ΝΔ θα τον υποστηρίξει.