Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης είθισται να γίνονται εσωτερικές συζητήσεις και ζυμώσεις ιδιαίτερα μετά από μια ήττα σε εκλογές. Δεν είναι αυτό κάτι καινούργιο, θα γίνει και στην ΝΔ στην ώρα του νομίζω ότι κάποιοι ενδεχομένως να έχουν βιαστεί λίγο περισσότερο από ότι πρέπει υπό την έννοια ότι πρέπει να ξέρουμε πως  θα πάει η χώρα και μετά με ηρεμία να τα συζητήσουμε όλα.

 

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το ψήφισμα είπε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα της Ευρώπης άλλα μας λένε οι Ευρωπαίοι άλλα καταλαβαίνουμε εμείς.

Όταν λέει το ΕΛΚ να τηρηθούν οι δεσμεύσεις εννοεί ότι πρέπει η νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του προηγουμένου προγράμματος. Πολλοί στην Ελλάδα νομίζουν όταν λένε οι  Ευρωπαίοι παράταση του προγράμματος σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη η όποια νέα ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει όλα τα μέτρα που γράφονται στο πρόγραμμα. Λάθος. Το πρόγραμμα δεν είναι η Αγία Γραφή, το πρόγραμμα είναι κάτι που αλλάζει διαρκώς. Σου λέει δηλαδή η Ευρώπη κ. Νέε Έλληνα Πρωθυπουργέ θα σεβαστείς τους κανόνες όπως τους σέβονται όλοι οι άλλοι στο τραπέζι και θα έρθεις ως νέος πρωθυπουργός και θα μας πεις ποια μέτρα δεν θέλεις, ποια μέτρα θα βάλεις, ποια μέτρα θα βγάλεις.    

 

Ερωτηθείς αν θεωρεί την επιλογή του ο κ. Αβραμόπουλου ως μια καλή επιλογή για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για μένα  ο κ. Αβραμόπουλος είναι η καλύτερη επιλογή. Πιστεύω ότι είναι ένα αξίωμα που του ταιριάζει και εγώ προσωπικά εφόσον προταθεί με μεγάλη χαρά θα τον υποστηρίξω. 

Πιστεύω ότι είναι δείγμα σεβασμού στο πνεύμα του συντάγματος η μια πλευρά να προτείνει πρόεδρο από την άλλη γιατί η λογική είναι να έχουμε πρόεδρο κοινής αποδοχής, θα είναι ένα δείγμα πολιτικού πολιτισμού.

Εμένα με ανησυχεί αυτό που έγινε χθες, πολιτικά εννοώ.  Ο κ.Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι το βράδυ θα ανακοινώσει το όνομα του προέδρου μέχρι που πήγε στο Μαξίμου ο κ. Λαφαζάνης . Βγήκε ο κ. Λαφαζάνης και είπε ότι δεν νομίζω να υπάρχουν ανακοινώσεις σήμερα και είδαμε την εξέλιξη. Αυτό γιατί έχει σημασία; Πάμε στο σημερινό στο Eurogroup, ας πούμε ότι καταφέρνει ο κ. Βαρουφάκης σήμερα και επιτυγχάνει μια συμφωνία είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία θα περάσει από τον κ. Λαφαζάνη; 

Λεφτά χωρίς μέτρα δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη γη άρα κάποια μέτρα θα έρθουνε καθίστε να τα δούμε και θα δούμε αν μετράει πιο πολύ ο λόγος του Λαφαζάνη ή του Τσίπρα.