Ο πρώην υπουργός, κος Γιάννης Μιχελάκης  μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται εντός των οργάνων του κόμματος και θεωρώ ότι θα πρέπει αυτός ο διάλογος που πρέπει να γίνει και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα να γίνει και να είναι και ανοιχτός στην κοινωνία. Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και θα πρέπει η συζήτηση να γίνει ανοιχτή, να είναι ένας δημόσιος διάλογος. Από εκεί και πέρα το να συγκεντρώνονται κάποια στελέχη και να κουβεντιάζουν μεταξύ τος είναι δικαίωμά τους .

Σε κάθε περίπτωση η κριτική και η συζήτηση που πρέπει να γίνει γύρω από τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τις εκλογές πρέπει να γίνουν ανοιχτά και δημόσια στα όργανα του κόμματος αλλά και στην βάση του κόμματος.

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να ανοίξει θέμα ηγεσίας στην ΝΔ

 

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της προηγούμενης κυβέρνησης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για ότι έχει συμβεί και εκεί θα πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διάλογος. Από εκεί και πέρα προϋπόθεση για όλα αυτά για να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη είναι να κουβεντιάσουμε το θέμα. Αν πιστεύουμε ότι στις εκλογές δεν έγινε τίποτα, το κόμμα δεν υπέστη καμία ήττα ή αν έχουμε λογικές περί “αριστερής παρένθεσης” και τα λοιπά τότε είμαστε, μακριά νυχτωμένοι.

Θα πρέπει να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή, να βάλουμε κάτω να δούμε τι έφταιξε και από εκεί και πέρα να υπάρξει και επιμερισμός των ευθυνών.    

 

Ερωτηθείς  αν πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει ενεργότερη συμμετοχή του κ. Καραμανλή στα δρώμενα της ΝΔ

 

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο κ. Καραμανλής είναι ένα μεγάλο  κεφάλαιο όχι μόνο για το κόμμα της ΝΔ αλλά και για τη χώρα και ο ίδιος θα κρίνει πως, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα αποφασίσει να εμπλακεί.  

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

 

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με ενόχλησε πολιτικά η φράση που έλεγε ότι θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να δεχτεί όλες τις δεσμεύσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Θεωρώ ότι αυτό αν το κάνει δεκτό κάποιος θα πρέπει να καταργήσει την διαπραγμάτευση  και αυτό θα ήταν κακό ακόμα και για μας  αν συνεχίζαμε να είμαστε κυβέρνηση όπου είχαμε βάλει στο τραπέζι πάρα πολλά θέματα ανοιχτά τα οποία έπρεπε να τα διαπραγματευτούμε. Από τη στιγμή λοιπόν που ούτε εμείς δεν θα τα δεχόμασταν κάποια από αυτά τα πράγματα που υπήρχαν και ήταν στο τραπέζι  και για αυτό εξάλλου δεν έκλεισε καμία συμφωνία με την Τρόικα άρα πως θα μπορέσουμε να δεχτούμε αυτά τα δεδομένα και να τα βάζουμε σε ένα ψήφισμα και να το αποδεχόμαστε;

Άρα θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η διατύπωση.