Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Ερωτηθείσα ποια είναι τα περιθώρια για να  καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τους εταίρους

 

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Τα περιθώρια είναι γεγονός ότι είναι στενά οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Βεβαίως μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης και αυτό έχει εκφραστεί και δια στόματος του κ.Βαρουφάκη δεν είναι σε καμία περίπτωση η ρήξη, είναι βεβαίως να βρεθεί μια ρήξη, να υπάρξει μια συμφωνία αλλά βεβαίως εκεί που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην παράταση του ισχύοντος  προγράμματος γιατί θα πρέπει αυτή η ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή να λάβει ένα τέλος.  

 

Ερωτηθείσα αν γνωρίζει ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση

 

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το εάν έχουν δοθεί ή αν έχουν συμφωνηθεί κάποια μέτρα γιατί αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο υπ. Οικονομικών. Από εκεί και πέρα ξέρω όμως ότι η μεγάλη διαφωνία προέκυψε από την απαίτηση των δανειστών μας να συνεχιστεί το υπάρχον πρόγραμμα.

 

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ : Όσο πιεζόμαστε εμείς θεωρώ ότι αντίστοιχη πίεση πρέπει να υπάρχει και προς την πλευρά των δανειστών παρά ταύτα πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση.